Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ovladače NVIDIA Game Ready budou vyžadovat GeForce Experience

16.10.2015, Jan Vítek, aktualita
Ovladače NVIDIA Game Ready budou vyžadovat GeForce Experience
Společnost NVIDIA ohlásila řadu novinek, které přináší software GeForce Experience Beta. Ten existuje již více než dva roky a má pomoci uživatelům najít optimální nastavení pro různé hry, které je šité na míru jejich hardware. Co je tedy nového?
Vedle toho ale GeForce Experience může posloužit také ke sdílení vašich herních úspěchů, ke streamování her do zařízení Shield a také k provádění aktualizací ovladačů. A pokud vždy budeme chtít co nejdříve získat nové ovladače Game Ready, budeme se muset u firmy NVIDIA registrovat pomocí platné e-mailové adresy. Vedle toho NVIDIA slibuje, že registrovaní uživatelé budou dostávat "informace o nových produktech NVIDIA, budou mít šanci vyhrát hardwarové ceny, kódy k novým hrám a získají přístup k betaverzím vyvíjených titulů a k dalšímu obsahu".





Toto tedy zatím platí pouze pro GeForce Experience Beta, ale od letošního prosince se nutnost registrace rozšíří i na běžnou verzi softwaru. Čili pokud budete chtít nejnovější ovladače, které NVIDIA bude připravovat na míru aktuálním hrám, budete muset využít GeForce Experience. Neregistrovaní uživatelé pak budou mít přístup pouze ke čtvrtletně aktualizovaným ovladačům.





Dle informací firmy NVIDIA už dnes probíhá 90 procent aktualizací ovladačů právě pomocí GeForce Experience. NVIDIA také říká, že lidé, kteří na svém počítači s GeForce nehrají, tak alespoň nebudou neustále otravováni častými požadavky na aktualizaci ovladačů, jež je v podstatě nezajímají. Ovšem pak je tu ještě jedna skupina, tedy ti, kteří GeForce Experience nechtějí, a přitom hry hrají a osobně nevidím žádný důvod, proč by si nemohli prostě a jednoduše jako doposud ovladače stáhnout ze stránek firmy.





Když se podíváme na jiné novinky v GeForce Experience Beta, pak ta nabídne YouTube Live Streaming v rozlišení až 1920 x 1080 při 60 FPS a přes Twitch je to to samé. Z PC do zařízení Shield budeme moci streamovat už ve 4K při 60 FPS, a to s podporou 5.1kanálového prostorového zvuku a také Android TV.





Jinak by měl být software GeForce Experience stejný jako dříve.

Zdroj: TZ NVIDIA
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.