Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Palm Legend 168 se už prodává v Číně

7.5.2003, Pavel Bureš, článek
Palm Legend 168 se už prodává v Číně
Legend, známý čínský výrobce elektroniky, před několika měsíci představil světu přístroj Palm Legend 168 postavený na Palm OS. PDAčko má samozřejmě barevný displej, mp3 přehrávač, diktafon, dodává se k němu překladový slovník a jeho hicolorový displej s úhlopříčkou 89 mm disponuje na Palm ne moc obvyklým rozlišením 240 x 320 obrazových bodů.
Graffiti ploška je virtuální, lze ji schovávat a zvětšit tak zobrazovací plochu.

Srdcem počítače se stal procesor Motorola SuperVZ s frekvencí 66 MHz. Pro aplikace lze využít interních 16 MB paměti RAM (stejné množství vyhrazeno systému v ROM) nebo paměťové karty SD/MMC, pro které zde najdeme slot. Po designové stránce zaujme ještě kolečko jog-dial pro rolování, jež používá zejména Sony.

Baterie je typu Li-Ion o kapacitě 810 mAh. Při vypnutém displeji je schopna dodávat energii 20 hodin pro přehrávání mp3. Pro kvalitní poslech dostanete s počítačem stereo sluchátka s ovladačem na kablíku.



Rozměry 120 x 74 x 12,5 mm a váha 125 g se vydržet dají a dále by je šlo snižovat praděpodobně již jen na úkor ostatních parametrů (kapacita baterie, pohodlné ovládání).

Zvolenému procesoru odpovídá operační systém - Palm OS 4.1 v čínské nebo anglické (bohudík) verzi. Do základní výbavy spadá prohlížeč e-knih, aplikace pro posílání zpráv přes infraport a čínsko-anglický slovník. Oficiální cena je v přepočtu 338 USD, balení zahrnuje mimo již zmíněného příslušenství 64 MB MMC kartu a kožené pouzdro. Zájemci znalí čínštiny se mohou podívat na stránky výrobce.