Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Palm oficálně představuje Tungsten T2!

23.7.2003, Petr Hájek, článek
Palm oficálně představuje Tungsten T2!
MILPITAS, 23. července 2003 - Společnost Palm, Inc. dnes představila Palm Tungsten T2, který má nejostřejší obrazovku ze všech kapesních počítačů Palm a větší kapacitu paměti než původní T|T. Design zůstává stejný jako u T|T. Tungsten T2 je vybavený technologií Bluetooth a diktafonem, stejně jako první verze T|T, navíc ale přináší některé nové multimediální schopnosti.

Pozn. oba obrázky jsou náhledy, klikněte si prosím pro zvětšení do původní velikosti.
Tungsten T2 - vlastnosti a výhody
  • 32 MB SDRAM (29,5 MB pro uživatele) paměti, tedy dvakrát více než u původního modelu.
  • Nejostřejší obrazovka, jakou kapesní počítače Palm disponují - vysoké rozlišení 320 x 320 a transreflexivní displej - pro lepší práci venku i v interiéru.
  • Zabudovaný Bluetooth pro bezdrátovou komunikaci.
  • Nejnovější Palm OS 5.2.1 s aktualizovaným softwarem, zahrnuje Graffiti 2 a možnost psaní na obrazovku.
  • MP3, video playback, přehrávání krátkých filmů a uchovávání i prohlížení fotografií (1).
"Kapesní počítač Tungsten T2 přináší uživatelům větší kapacitu paměti, vysoce kvalitní display, nejnovější software Palm OS a navíc také možnost poslouchat soubory MP3, sledovat video záznamy a dívat se na oblíbené fotografie kdykoliv a kdekoliv," řekl David Christopher, viceprezident pro oblast product managementu ve společnosti Palm Solutions Group. "Milovníci kapesních počítačů, kteří mají rádi novinky, si určitě Palm Tungsten T2 oblíbí; hlavně pro jeho kompaktnost a zabudovanou technologii Bluetooth, která jim umožňuje posílat emaily a používat internet (2) nebo komunikovat s dalšími Bluetooth zařízeními jakými jsou například mobilní telefony, osobní počítače a jiné kapesní počítače."

Cena

Cena kapesního počítače Palm Tungsten T2 je 399 USD.

Více paměti

Tungsten T2 má kapacitu paměti 32 MB - dvojnásobek oproti původnímu modelu Tungsten T. Paměť byla rozšířena díky nedávnému technologickému objevu společnosti Palm a uživatelé tak nyní mohou používat více aplikací a ukládat více dat (emaily s přílohami, dokumenty, obrázky, video záznamy, zvukové nahrávky, hry), než bylo na kapesních počítačích Palm možné dříve.

S kapacitou paměti 32 MB mohou uživatelé používat Tungsten T2 jak pro pracovní záležitosti, tak pro své osobní potřeby.

TFT Display

Tungsten T2 má stejný transreflexivní barevný displej, jako Palm Zire 71 a Palm Tungsten C, s rozlišením 320 x 320 a možností zobrazit více než 65 000 barev. Tungsten T2 tak nabízí křišťálově jasný obraz při použití venku i v interiéru.

Software

Tungsten T2 disponuje procesorem Texas Instruments OMAP1510 a nejnovějším Palm OS verze 5.2.1, takže nabízí dostatek paměti a rychlosti i pro ty nejnáročnější úkoly. Uživatelé tak mohou využívat všech výhod rychlé práce.

Tungsten T2 nabízí nové softwarové vybavení, jako je možnost psaní na display, Graffiti 2, software pro lepší rozeznání psaného písma, VersaMail 2.5, Palm Web Browser Pro, software pro vytáčení čísel z adresáře Palm Address Book a software pro SMS.

Bluetooth - bezdrátová komunikace

Tungsten T2 má integrovanou technologii Bluetooth a kompletní vybavení pro bezdrátovou komunikaci. Má také zabudovanou podporu Bluetooth telefonů od všech předních výrobců a vedoucích GSM/GPRS operátorů a lze jej tak bezdrátově připojit (3) ve více než 20 zemích.

MP3, Video Playback a Photo Software

Tungsten T2 obsahuje software RealNetworks' RealOne Mobile Player, Kinoma Player and Producer a Palm Photos, tj. software pro poslech hudby uložené na externí paměťové kartě, přehrávání video záznamů a ukládání fotografií.

Poslech souborů MP3 nebo RealAudio uložených na externí paměťové kartě je umožněn přes zabudovaný reproduktor nebo přes jack (4), který je umístěn na horní levé straně přístroje. Ze souborů uložených na externí paměťové kartě se mohou vytvářet a obsluhovat play listy.

S použitím Kinoma Player and Producer a softwaru QuickTime application, který lze zdarma stáhnout z internetu, si uživatelé mohou přehrávat video záznamy.

Aplikace Palm Photos umožňuje prohlížení, organizaci a základní editaci fotografií. Fotografie se na a z kapesního počítače Tungsten T2 přemísťují pomocí operace HotSync . Uživatelé si tak mohou fotografie upravit na osobním počítači a poté si je uložit do alba na svém kapesním počítači Tungsten T2.

Další funkce
  • Vylepšený software pro desktop - nové možnosti drag-and-drop pro rychlejší konverzi souborů.
  • DataViz Documents To Go Professional Edition - práce s dokumenty kompatibilními s programy Word, Excel a PowerPoint; nainstaluje se během první operace HotSync.
  • VersaMail 2.5 email aplikace pro synchronizaci s Outlookem a pro přímé stahování emailů z POP a IMAP zákaznických účtů (2).
# # #

(1) Poslech souborů MP3 vyžaduje použití externí paměťové karty, které se prodávají samostatně.

(2) Nutné disponovat emailem a ISP.

(3) Předplacenou službu pro použití s Bluetooth telefonem je nutné objednat přímo od operátora GSM/GPRS.

(4) Sluchátka se prodávají samostatně.
Zdroj: East Side Consulting/Communication Works