Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Palm Treo 700w má 1,3 Mpix fotoaparát. Jak fotí?

16.12.2005, Pavel Bureš, aktualita
Palm Treo 700w má 1,3 Mpix fotoaparát. Jak fotí?
Palm Treo 700w rozpoutal nedávnou bouřlivé diskuse, neboť se jedná o první kapesní počítač Palm (resp. komunikátor) s operačním systémem Microsoftu. Nechme ale nyní spory o vhodnosti použitého systému stranou a pojďme se podívat, jak vlastně...
Palm Treo 700w rozpoutal nedávnou bouřlivé diskuse, neboť se jedná o první kapesní počítač Palm (resp. komunikátor) s operačním systémem Microsoftu. Nechme ale nyní spory o vhodnosti použitého systému stranou a pojďme se podívat, jak vlastně nové Treo fotí.

Palm Treo 700w je vybaven 1,3 megapixelovým snímačem, takže můžete vytvářet fotografie o max. 1280 x 1024 bodech. Zvětšení rozlišení čipu ale ještě nemusí nutně znamenat lepší výslednou kvalitu snímku, o čem by mohli mluvit majitelé MDA Compactů. Fotoaparát v kapesním zařízení je primárně určen pro pořizování snímků, které budou zobrazeny na malém displeji PDA. Objevují se sice snahy integrovat do kapesního počítače či mobilního telefonu několika megapixelový obrazový snímač, se kterým „pořídíte kvalitní fotografie z rodinné dovolené,“ jak se nás snaží přesvědčit reklamy, ale skutečnost bývá často odlišná.

Palm Treo 700w
Palm Treo 650

Jak můžete vidět z ukázkových snímků, barevný rozsah je větší u Palm Trea 700w, jak dokládá více odstínů zelená na listech. Palm Treo 650 ale vede ve věrnosti barev.

Jedná se zatím o první pohled a srovnání fotoaparátů obou přístroje, určitou vypovídající hodnotu však mají.

Palm Treo 700w by se měl nejprve prodávat v USA koncem ledna či počátkem února, jedná se tedy oproti starším informacím o posun o měsíc. Zatím nevíme, kdy bude nové treo dostupné i v ČR.
Zdroj: Treonauts