Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Palm uvede vlastní verzi notebooku

31.5.2007, Jan Vítek, aktualita
Palm uvede vlastní verzi notebooku
Společnost Palm, tradiční výrobce PDA zařízení, oznámila, že začíná s výrobou vlastních 'notebooků', které se mají vejít do ceny 500 USD. Zařízení se jmenuje Palm Foleo a bude vybaveno 10" displejem, e-mailovým klientem, webovým prohlížečem...
Společnost Palm, tradiční výrobce PDA zařízení, oznámila, že začíná s výrobou vlastních 'notebooků', které se mají vejít do ceny 500 USD. Zařízení se jmenuje Palm Foleo a bude vybaveno 10" displejem, e-mailovým klientem, webovým prohlížečem a dalším softwarem. Foleo má vážit pouze asi 1,13 kg a na baterie vydrží pracovat 5 hodin. Momentálně kromě popsaných funkcí nabízí ještě prohlížení a úpravu dokumentů Word, Excel, PowerPoint a PDF, avšak tyto funkce budou ještě rozšířeny o další.



S ostatními zařízeními Palm bude moci být Foleo synchronizováno přes Bluetooth nebo Wi-Fi, ale v základní výbavě nanajdeme GSM/GPRS/3G modul. Využit je operační systém založený na Linuxu a co se týče vstupů a výstupů, pak zde využijeme USB, video-out, výstup na sluchátka a sloty pro karty SD a CF. Dobrou zprávou také je, že Palm svůj design otevřel, aby mohli přispívat další softwaroví vývojáři, takže by se na Foleo mohlo časem objevit velké množství dalších aplikací. Zařízení je to tedy velmi zajímavé, zejména pro ty, kteří se poohlížejí po něčem mezi chytrým telefonem/PDA a notebookem. Oproti UMPC platformě je zde také velmi slušná cena, za niž si budeme moci Foleo pořídit již někdy v průběhu léta.



Zdroj: X-bit labs, Palm