Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Palm Zire 21, Tungsten E a Tungsten T3

3.9.2003, Petr Hájek, článek
Palm Zire 21, Tungsten E a Tungsten T3
Podzim se blíží a s ním i čas, na který společnost Palm naplánovala hned trojnásobné oživení své produktové řady novými přístroji vybavenými osvědčeným Palm OS verze 5. Starší informace o chystaném Palmu Zire 21, Tungstenu E a Tungstenu T3 opět doplňujeme o další zajímavosti a detaily.
Palm Zire 21

Zire 21 má převzít pozici původního Zire (představeného v říjnu 2002) a zastupovat na trhu se svými 99 USD lowendovou oblast. Nabídne TI OMAP procesor, 8 MB RAM a Palm OS 5.2.1. Displej bude jako u předchůdce černobílý a s rozlišením 160 x 160 pixelů, kastle také naprosto stejná, jako u Zireho.

Palm Tungsten E

Palm Tungsten E bude mít taktéž procesor TI OMAP taktovaný na 144 MHz, 32 MB RAM a poběží na Palm OS 5.2. Povídá se, že by měl vypadat jako kříženec mezi m515 a Zire 71. Co se týče přibundlovaného softu, tak v dodávce s tímto Palmáčem bude Versamail 2.3 a Documents To Go 6.0.

Graffiti ploška nebude virtuální, ale s natvrdo vyhrazeným místem v dolní části pod displejem, tak jak jsme zvyklí u většiny Palmáčů. Logicky přístroj nebude obsahovat thumboard klávesničku, kolébka se taktéž nebude konat a v balíku s PDA budou dva samostatné kábly, jeden samozřejmě pro USB synchronizaci. To vše za 199 USD.

Palm Tungsten T3

Přístroj na první pohled jako by z oka vypadl původnímu Tungstenu T, ovšem namísto dedikované Graffiti plošky u něj ve spodní části tentokrát nalezneme plošku virtuální, což se odrazí na jedné velmi příjemné a u společnosti Palm doposud nevídané vlastnosti - rozlišení 320 x 480. TT3 poběží na 400 MHz procesoru Intel PXA255, bude mít 64 MB RAM a vestavěný Bluetooth (celá řada fotografií zde).

Tungsten T3 by měl také nabídnout inovovaný layout aplikačních tlačítek i ovládacího kurzoru. Předpokládá se cena 399 USD.

Oficiální ohlášení všech novinek se očekává 1. října.