Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PC Classic: konzole se starými peckami

15.11.2018, Jan Vítek, aktualita
PC Classic: konzole se starými peckami
Staré pecky v imitaci pecky, tak by se dala charakterizovat konzole PC Classic, která se snaží také těžit z úspěchu retro mini konzolí. Nabídnout nám může herní legendy jako Doom, Commander Keen a další. 
PC Classic bude stejně jako v případě NES Mini a podobných zařízení malinká konzole, která se jen bude snažit vzbudit zdání, že jde o klasický horizontálně položený desktop. Dokonce má i imitaci 5,25" disketové mechaniky s jejím klasickým otočným zámkem, ale ve skutečnosti jde o slot pro SD karty. I to nám ukáže, jak je toto zařízení velké, stejně jako dva USB porty dole. 
 
 
Toto zařízení je určeno prostě k tomu, abychom si mohli na televizoru/monitoru/projektoru hrát staré PC hry pro systém MS-DOS. Nicméně sama vypadá poněkud nehotově a i když její barva vcelku dobře připomíná zažloutlý plast starých počítačů, různorodé šroubky v boku neukazují na již hotové zařízení. Co se týče zadních rozhraní, je tu ještě kulatý napájecí konektor, další USB 2.0, HDMI a také kompozitní video + audio. Uvnitř pak ještě budeme mít modul s Bluetooth. 
 
 
Konzoli chce na trhu nabídnout Unit-E Technologies a tato firma se ji teprve chystá do konce roku dostat do jedné z crowdfundingových platforem a oslovit drobné mecenáše.  
 
 
Firma už má tedy připraven prototyp, který má být plně funkční. V perexu píšeme, že nám může nabídnout herní legendy jako Doom, Commander Keen a doplnit můžeme ještě Quake 2. Nicméně je jasné, že ty si jen tak někdo nemůže použít ve svém produktu a ve videu je také jasně uvedeno, že v něm jsou jen pro demonstrační účely. 
 
Unit-E si plánují pro tuto konzoli licencovat asi 30 her, které budou upraveny pro bezproblémový běh na použitém hardwaru, což bude pravděpodobně nějaký ARM s DOSBoxem. Je tu ale také slot pro SD karty a ten skutečně bude moci být použit pro přidání dalších her. K zařízení také dostaneme příslušný joypad pro hraní, ale připojit půjde také klávesnice a myš, které možná připraví také sám výrobce v nějaké verzi a také plánuje i jiné barevné verze než jen sluncem zažloutlou a nikotinem patinovanou. I když která jiná by měla navodit tu pravou nostalgii?
 
Zdroj: Hexus.net