Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PDA Banking - Banka v kapesním počítači

19.3.2003, Petr Hájek, článek
PDA Banking - Banka v kapesním počítači
V pondělí 3. března eBanka spustila na bankovním trhu zcela novou službu. Díky ní lze ovládat účet z kapesního počítače. Služba spojuje výhody komfortní obsluhy účtu z klasického PC s možností ovládat účet mobilním telefonem odkudkoli.
Kapitoly článku:
eBanka přichází se službou, díky které můžete ovládat své finanční prostředky pomocí kapesního počítače. V praxi to znamená, že při správě svého účtu přes internet už nejste odkázáni na klasický počítač, ale můžete využívat svého kapesního počítače a pohodlně jím ovládat svůj účet, ať jste kdekoli.

Do banky komfortně odkudkoli
Protože systém je kompatibilní s kapesními počítači používajícími jak operační systém Pocket PC, tak operační systém Palm OS, je tato služba spustitelná na naprosté většině kapesních počítačů, které jsou v současné době na trhu. Přes PDA Banking lze provádět všechny nejnutnější a nejpoužívanější operace. Z kapesního počítače lze zadávat jednorázové i trvalé platební příkazy, zakládat termínované vklady, sledovat aktuální zůstatek a pohyby na účtu. Součástí jsou také informace o karetních blokacích. ”Do budoucna samozřejmě počítáme s doplněním dalších operací, v závislosti na ohlasech klientů a technologickém vývoji kapesních počítačů,” dodal Pavel Makovský, ředitel komunikace eBanky.

Jak na to?
Stejně jako při vstupu do Klientského systému z běžného osobního počítače, lze použít pro vstup na účet a potvrzování jednotlivých požadavků buď Osobní nebo Mobilní Elektronický klíč. Nejjednodušším a proto nejvíce používaným pomocníkem k získání bezpečného přístupu k účtu je mobilní telefon (Mobilní elektronický klíč). Telefon musí být vybaven SIM kartou podporující bankovní služby. Služba GSM Banking je aktivována ihned při založení účtu. Při vstupu ke svému účtu pak klient zašle požadavek a během okamžiku mu Klientský systém eBanky pošle zpět vygenerovaný vstupní kód, kterým se klient připojí na internetovou stránku svého účtu. Tento kód je pro každý vstup jedinečný a mění se při každé žádosti o jeho zaslání.

"Tato zatím ojedinělá obsluha účtu kapesním počítačem posouvá službu internetového bankovnictví o notný kus dopředu,” říká Roman Knaus, manažer oddělení Distribuční kanály eBanky.

Se službou ”Banka v kapesním počítači” přichází eBanka jako první na českém bankovním trhu. Svým klientům nabízí novou, komfortní a rychlou cestu k ovládání svého účtu, ať jsou kdekoliv.
Zdroj: eBanka