Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PDA s Palm OS budou mít až 128 MB paměti!

18.4.2003, Petr Hájek, článek
PDA s Palm OS budou mít až 128 MB paměti!
Palm Solutions Group oznámila zásadní pokrok, díky kterému budou moci Palm OS handheldy používat podstatně větší paměť, než kolik bylo doposud zvykem. Návrháři Palm SG a PalmSource společně vyvinuli paměťovou technologii, která umožní rozšíření použité paměti u Palm OS zařízení z nynějších 16 MB na 128 MB.
"Možnosti budoucích zařízení příští generace se s tímto řešením od návrhářů v Palm Solutions nevídaně rozšiřují," řekl Steve Manser, viceprezident přes vývoj produktů u Palm Solutions Group. "Náš pokrok v možnosti použít větší paměť znamená, že zákazníci budou platformě Palm OS více důvěřovat, budou mít pocit, že mají co potřebují pro použití robustních pracovních aplikací nebo bohatých multimédií."

Přestože byl zlepšovák primárně vyvinut Palm SG, zabývající se výrobou handheldů, tento technologický průlom bude k dispozici i všem držitelům licencí Palm OS, jako je Sony, Handspring, Samsung a další.

Každopádně je jisté, že Palm OS zařízení takto budou více konkurenceschopná, vždyť doposud se ještě na trhu neobjevilo žádné zařízení s Palm OS, které by mělo více RAM, než 16 MB, přičemž na platformě Pocket PC je minimem dvojnásobek.

Co si budem lhát do kapsy, třeba takových 16 MB RAM u nejnovějších Clié (navíc ještě částečně zaplácnuté aplikacemi od Sony) skutečně není žádný zázrak a bez paměťové karty se s nimi prakticky nedá vážněji pracovat.

Zatím se neví, kdy budou první zařízení využívající této nové technologie k dispozici, příchod Pocket PC s 96 a 128 MB RAM by ale mohl konzervativně smýšlející zahraniční manažery trochu popohnat.

Zdroj: Brighthand