Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: Pentium 4 – výkon (1)
22.11.2000, Štěpán Mrázek, zpráva
Další velký krok Intelu. S výkone jde samozřejmě ruku v ruce i pořizovací cena. Resp. Poměr výkon/cena .. a jak si tedy stojí tento poslední intelovský procesor v porovnání s jeho předchůdcem Pentiem III a nebo také s konkurenčním Athlonem.
Zbyněk Mátl | 24.11.200012:08

Re: Tomáš Piech: Velmi rozumný názor, ale pro nový procesor se na začátku produkce asi vždy nebude dostávat kvalitních a objektivních benchmarků.
Re: Mr.agent: Mr.agente, už jsi ten procesor viděl v akci, že ho soudíš?
Re: virtualiser: Souhlas! Taky bych chtěl 5Ghz procesor za dvoudenní plat:-)
Re: Tomáš Kořan: Člověka, který píše ve Wordu a občas si zahraje miny pod Windows se zajímá o článek tohoto typu asi tak, jako normální člověk o F1, s tím rozdílem, že nový a drahý procesor znamená zlevnění slabších procesorů pro něj (mimochodem, viděl jste rozdíl práce ve Wordu na 486/100 a na Celeronu266@448? to JE rozdíl). Ohledeně reklamy, mě osobně spíše ohromí, když se testerům nějaká novinka v benchmarku utrhne od ostatních a náležitě jim ukáže záda, než když na ulici najdu ušmudlanou samolepku s logem Pentia4.
Re: Autor článku ŠM: Chápu, že se publikuje ve stresu, ale bylo by milé, kdybyste si text po sobě přečetl, aby se vám pak "nenašli" testy, "nenašly" místa a novinka nebyla moc "drahý" :-).

Jinak zdravím a přeju spoustu úspěchů "s těma našejma mašinama".

Odpovědět0  0
Tomáš Kořan | 26.11.200020:48

Když uvažujete v intencích uživatele, rozhodně si vyberete počítač s rychlostí 486/100 (dělám na něm i jednoduchou grafiku) a jeho cenou při kancelářské práci. Kdyby byla deska vybavena alespoň DMA a rychlými paměťmi, nečekáte o moc déle než na Celeru. Když hrajete hry a čtete tyto články, nepotřebujete nic rychlejšího než CelerII@800.A zase čekáte jen na paměť a HD. U většiny výrobků tvoří reklama 40 - 60 % ceny. A pentium 4 není v zájmu snížení cen pomalejších procesorů, protože to je high end a je v jiné kategorii. Pentium 4 je pouze na cestě pokroku a prestiže firmy (reklamy). Obrat firmám nedělají počítačoví nadšenci. A budoucnost je ve skutečně masovém rozšíření.Je to jen kšeft a boj o trh.

Odpovědět0  0
Tomáš Kořan | 22.11.200022:13

Je to opravdu legrace, jak někteří zblbnou z chytrého marketingu světových firem. Kdyby byl přístup k datům na hardu rychlý jako v paměti, to by byl teprve fofr. A kdyby komunikace s pamětí byla rychlá jako práce procesoru, chtěli bychom rychlejší procesor. Na práci v Office stačí v pohodě Pentium, i 486. Proč kupujete notebook s Celeronem, nebo snad PIII, když nemáte co dočinění s multimédii. Chcete hrát hry ? Nekoukejte na reklamu a hned bude všechno levnější a větší výběr.

Odpovědět0  0
virtualiser | 22.11.200021:18

No nevim jak chce tímto procesorem Intel ohromit, protože ohromná se zdá hlavně cena !!
Já mam AMD Thunderbird 900 a nevim co mi může Intel P4 nabídnout. RIMM - drahý, nová deska - drahý a o procesoru už se zmiňovat nebudu. Mě P4 prostě vůbec nebere

Odpovědět0  0
Mr.agent | 22.11.200019:11

Je to fakt krám, na tenhle procesor nejsem moc hrdej a to fandim Intelu... A jestli Intel brzy nesrovná ceny s AMD, tak asi bude až ten druhej...

Odpovědět0  0
Tomáš Piech | 22.11.200016:01

Testy provedené na Firing Squad, dle mého názoru, až tak úplně neodpovídají realitě. Při testování je důležité jaký software se používá a na jaký druh harware byl tento napsán. Je zavádějící používat staré benchmarky na procesor, který je navržen trochu jinak, než na co jsme byli doposud zvyklí. Jádro Pentia 4 má odlišnou architekturu a zřetězení (2xAritmeticko logická jednotka), než na jakou byly napsány testovací programy. Jasne se to ukazuje v Q3 Arena, kde nový procesor bezkonkurenčně vede s velkým náskokem (s pochopitelných důvodů omezením grafické karty hlavně v nízských rozlišeních). Pri kancelářských testech je jasné, že procesory budou mít podobný výkon, nebo P4 někde dokonce nižší než Athlon. Tyto aplikace nedokážou těžit z nové architektury procesoru. Ale potřebujeme gigahertzový procesor s 3D funkcemi k práci ve Wordu?

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.