Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
18.12.2022, Milan Šurkala, aktualita
Pepsi začíná nasazovat první elektrické trucky Tesla Semi a zástupce společnosti už pohovořil i o tom, kde a jak budou ze začátku nasazovány. S lehčími náklady budou ihned provozovány na téměř 700km trase, s těžšími až později.
Choakinek (1607) | 19.12.202216:11
Pepsi nasazuje Tesla Semi, protože musí, je to pokyn z ­"globální centrály­".

Nemyslel si snad někdo něco jiného?
Odpovědět0  2
madpavel (372) | 19.12.20227:15
Zajímalo by mě, jakou ten tahač má maximální nosnost nákladu. Koukal jsem se na to představovací video a na staré video a uvedeno to nebylo. V té ukázce, kde byl údajně plně naložen to vypadalo, že toho moc neveze a v článku zmiňujete, že bude vozit převážně lehčí náklady...
Jinak celkem sranda co toho v 2017 nasliboval a jaká je teď realita...
Odpovědět0  1
Milan Šurkala (4972) | 19.12.20228:31
"Zajímalo by mě, jakou ten tahač má maximální nosnost nákladu.­"

Tesla to nikde neuvádí, asi moc nechce. Nicméně počítali jsme to tady už několikrát a mělo by to být o cca 1­-2 tuny méně než standardní tahač. Pokud má ten normální nosnost třeba 24 tun, tohle by mělo být někde kolem 22­-23 tun. Rozhodně to nebude půlka, jak se rádo tvrdí.

"v článku zmiňujete, že bude vozit převážně lehčí náklady...­"

Lehčí náklady bude od začátku vozit na dlouhé vzdálenosti. Ale ty těžké bude vozit také, takže tam o nosnost nejde, spíše o ověření dojezdu. V plánu je ale nasadit i těžší náklady na ty delší trasy ­(což asi bude plynout z toho, co naměří na těch krátkých trasách, to je ale jen má domněnka­)

"Jinak celkem sranda co toho v 2017 nasliboval a jaká je teď realita...­"

Je faktem, že Musk bohužel hodně rád kecá ohledně termínů. Nesmíme ale zapomenout, že se do toho dostala pandemie a čipová krize, která všeobecně způsobila nemalé odklady. To jsme tady ostatně minule také rozebírali, asi největší zpoždění má Touareg R, který byl odložen o 2 roky. Elektrické pickupy konkurence nabraly rok zpoždění,... Tesla sice ve zpoždění i tak stále vede, ale je třeba trochu vidět to i v kontextu.
Odpovědět1  0
wrah666 (6205) | 19.12.20228:55
Nechce se mi hrabat konkrétní čísla a natož naprosto netuším, jestli mají v USA stejně velké palety, ale logika: Palete s čipsy veze skoro samý vzduch, kdežto paleta s petkami plnými vody je zatraceně těžká.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.