Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Philips demonstruje koncept „svinutelného displeje“

31.8.2005, Zdeněk Eisenhammer, aktualita
Philips demonstruje koncept „svinutelného displeje“
Koncept Readius je světově prvním prototypem přenosného elektronického čtecího zařízení, které umožňuje rozvinout displej na plochu větší, než samotné zařízení. Philips představuje „Readius“ jako koncept, což znamená, že jej neplánuje uvést...
Koncept Readius je světově prvním prototypem přenosného elektronického čtecího zařízení, které umožňuje rozvinout displej na plochu větší, než samotné zařízení. Philips představuje „Readius“ jako koncept, což znamená, že jej neplánuje uvést na trh. Společnost pouze demonstruje možnost použití svinutelného displeje v budoucích mobilních zařízeních. Readius je prototypem spotřebitelského zařízení pro obchodní profesionály, kteří nechtějí ve čtecím zařízení kapesní velikosti akceptovat horší čitelnost, mobilitu, výkon nebo hmotnost.

Koncept Readius je představitelem zařízení, která obsahují tenký displej, který lze vysunout z telefonu nebo malého pouzdra a tím nabídnout větší, papíru podobný displej umožňující uživateli bez problémů číst obsah. Například mobilní telefon Readius by se mohl stát všestrannějším obchodním nástrojem. Podle holandské společnosti tato technologie zvýší poptávku po datově orientovaných širokopásmových službách kdykoli a kdekoli a tím umožní operátorům zvýšit zisky a nabídne jim cestu k novým aplikacím.



„Výroba tenčích a ohebných displejů má za následek jejich nižší energetickou náročnost a hmotnost. Jediným způsobem jak přidat klíčovou výhodu velikosti – nabídnutí větších displejů v mobilních zařízeních kapesní velikosti – je schopnost se svinout,“ uvedl generální ředitel divize Polymer Vision Karl McGoldrick. „Readius to demonstruje a dokazuje, že se tato technologie o další krok přiblížila svému nasazení do skutečných produktů a na trh.“

Černobílý displej se čtyřmi odstíny šedi o úhlopříčce 5" (12,7 cm) a rozlišením VGA (320 x 240) umožňuje komfort prohlížení podobný čtení z papíru a nabízí vysoký kontrast pro aplikace intenzivního čtení, včetně prohlížení textu, grafiky a elektronických map. S využitím bistabilního elektroforézního jevu od společnosti E Ink Corp. má displej nízkou spotřebu a snadno se čte i na denním světle. Jakmile uživatel přestane číst, displej lze sbalit zpět do zařízení kapesní velikosti (100 mm x 60 mm x 20 mm).

Zařízení Readius založené na referenčním designu svinutelného displeje divize Philips Polymer Vision PV-QML5 bylo vytvořeno, aby demonstrovalo využitelnost konceptu svinutelného displeje v mobilních aplikacích a pro získání odezvy od zákazníků na veletrhu IFA 2005 v Berlíně, který se koná ve dnech 2. až 7. září.

Zdroj: www.cdrinfo.com