Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Philips Fidelio SoundSphere - designové repro pro iPhone a iPad 2

7.9.2011, Jan Vítek, aktualita
Philips Fidelio SoundSphere - designové repro pro iPhone a iPad 2
Společnost Philips se přihlásila s novým produktem Fidelio SoundSphere, který je jako bezdrátová reprosoustava určena především pro iPhone a iPad / iPad 2. Rozhodně to však není řešení pro každého, neboť jeho doporučená cena činí bez 10...
Společnost Philips se přihlásila s novým produktem Fidelio SoundSphere, který je jako bezdrátová reprosoustava určena především pro iPhone a iPad / iPad 2. Rozhodně to však není řešení pro každého, neboť jeho doporučená cena činí bez 10 korun 18000 Kč.



Philips Fidelio SoundSphere s označením DS9800W využívá bezdrátovou technologii AirPlay pro přenos zvuku, skládá se z dokovací stanice a dvou ručně vyrobených dřevěných reprobeden s vnějším leštěným lakovaným provedením a celkovým výkonem 100W. Ty mají poskytnout zvuk hodný Hi-Fi zařízení a pokud se na ně podíváme, uvidíme basové reproduktory orientované vzhůru a nad nimi výškové reproduktory. Takové uložení má dle výrobce zamezit vzájemným interferencím.

AirPlay dovolí využít jako zdroj hudby také PC či Mac vybavené rozhraním Wi-Fi. Obvykle používané MP3 vytvořené pomocí ztrátové komprese mají znít (alespoň podobně) jako originály díky technologii FullSound, která s využitím procesoru analyzuje signál a rozšiřuje komprimované kmitočtové spektrum. Jeho autorem je firemní výzkumné centrum HIIC Leuven a již dříve byl FullSound využit v přehrávačích GoGear Muse. Creative také nabízí funkci pro stejné účely, a to X-Fi Crystalizer.

V Apple AppStore si po zakoupení DS9800W můžeme zdarma stáhnout aplikaci Fidelio 2.0, jež umožňuje přístup k veškerým funkcím a nastavením a zároveň mění přenosné zařízení umístěné v doku na multifunkční budík nebo na něm zobrazuje informace o právě přehrávané hudbě.

Zdroj: TZ Philips