Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Philips & Lite-On Digital Solution na předních pozicích trhu s Blu-ray mechanikami

20.3.2008, Jan Vítek, aktualita
Philips & Lite-On Digital Solution na předních pozicích trhu s Blu-ray mechanikami
Válka formátů Blu-ray a HD DVD je již za námi a snad každý zná její výsledek. HD DVD ustoupilo do pozadí a ke spokojenosti zákazníků, kteří si nyní již nemusí lámat hlavu s výběrem, zvítězil formát Blu-ray. Firmy Lite-On a Philips se pochlubily,...
Válka formátů Blu-ray a HD DVD je již za námi a snad každý zná její výsledek. HD DVD ustoupilo do pozadí a ke spokojenosti zákazníků, kteří si nyní již nemusí lámat hlavu s výběrem, zvítězil formát Blu-ray.



Firmy Lite-On a Philips se pochlubily, že jejich Philips and Lite-On Digital Solutions (PLDS) se drží na přední pozici trhu s optickými mechanikami Blu-ray, i když nebyla uvedena žádná konkrétní čísla. K tomu přispělo to, že Lite-On získal v roce 2006 divizi optických mechanik BenQ a podnik se společnou majetkovou účastí - BenQ a Royal Philips Electronics (PBDS) byl následně přejmenován právě na Philips and Lite-On Digital Solutions.

Společnost Philips je navíc členem představenstva Blu-ray Disc Association a vlastní různé patenty týkající se Blu-ray, takže má společně s Lite-On dobrou výchozí pozici. Ostatní výrobci optických mechanik jsou také nuceni platit licenční poplatky držitelům příslušných patentů, nebo mohou přímo odkupovat produkce mechanik. Proto také zatím není nabídka těchto mechanik široká a výrobců není tolik. Od Lite-On, či PLDS, to je čtečka DH-401S a vypalovací mechanika LH-2B1S, které jsou již nějaký čas v nabídce našich obchodů společně s mechanikami firem Asus, LG, Sony či Pioneer.

Zdroj: TZ PLDS