Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PHM Plus! – sada rozšíření pro PocketPC

31.7.2006, Pavel Bureš, článek
PHM Plus! – sada rozšíření pro PocketPC
Jedná se o soubor freewarových programů a vylepšení pro váš kapesní počítač. Díky tomuto balíku budete moci ovládat přehrávání hudby přímo z obrazovky Today, využívat zástupců na standardní systémová nastavení v launcherech a podobných aplikacích a např. si lze nechat zobrazit na Today obrazovce libovolný obrázek.

PHM My Pictures


Pokud si chcete zkrášlit obrazovku Today fotografií vašeho psa či dětí, případně využít slideshow, jedná se o jednu z možností. Výhodou je cena, PHM My Pictures je (stejně jako ostatní programy z balíku) zdarma. Nastavit si můžete velikost obrázku, prodlevu mezi snímky a složku, ze které se budou fotografie načítat. Po kliknutí na obrázek na Today obrazovce se spustí prohlížeč fotografií, takže si můžete snímek prohlédnout v plné velikosti.





PHM WMP Control


Today plug-in pro ovládání Media Playeru byl původně navržen pro Pocket PC 2000 a dle údajů autora funguje až do verze Windows Mobile 2003. Na Dellu Axim x50v s WM 2003 SE sice dojde po spuštění Media Playeru k zobrazení ovládacích tlačítek, ale jejich stisk nemá na přehrávání žádný vliv. Plug-in nedisponuje žádným nastavením, což je škoda, do budoucna by neuškodilo umožnit přepnutí na větší tlačítka tak, aby se dala ovládat prstem.


PHM My Documents


Tato dodatečně vytvořená složka dovoluje zobrazit soubory ze všech paměťových úložišť používaných v PDA. K čemu je podobné zobrazení dobré nechme na uživatelích, já mám raději svůj osvědčený způsob zobrazování, tedy tematicky ve složkách.




PHM Sleep Timer


Pokud si před spaním pouštíte na PDA hudbu, asi se vám již stalo, že jste usnuli a PocketPC hrálo dlouho do noci, až se vybil akumulátor. Podobným situacím by měl zabránit PHM Sleep Timer, který dokáže PDA po uplynutí nastavené doby vypnout. Druhou funkcí, která však na WM 2003SE nefungovala, je snížení hlasitosti po uplynutí intervalu.



Balík obsahuje ještě další programy, např. PHM Slideshow. Díky této aplikaci si můžete nechat zobrazit přes celou obrazovku fotografii či jiný obrázek. PHM Slideshow poslouží jako spořič obrazovky ve chvíli, kdy je PDA vloženo do kolébky.

Autoři připravili také několik rozšíření vhodných zejména pro zkušenější uživatele. Jedním z rozšíření je sada zástupců na systémová nastavení. Tyto Shortcuts použijete třeba v případě, kdy se vám nelíbí stávající rozdělení do skupiny. Můžete si je také vložit do nabídky Start, čímž se k nastavení dostanete rychleji.

PHM Plus by byl velmi užitečný balík softwaru, pokud by plně spolupracoval s novějšími verzemi programů. Takto se jedná pouze o polofunkční řešení, ale je pravděpodobné, že si uživatelé vyberou jen tu část balíku, kterou potřebují a která na jejich zařízení funguje.