Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Platforma Intel Centrino 2 bude zpožděna

30.5.2008, Milan Šurkala, aktualita
Platforma Intel Centrino 2 bude zpožděna
Nová mobilní platforma Intel Centrino 2 se měla objevit již v tomto červnu. Své využití zde mají najít 45nm procesory Penryn, které poběží s 1066MHz sběrnicí FSB, dále nové chipsety Intel GM45, GM47 a PM45. V neposlední řadě se objeví i...
Nová mobilní platforma Intel Centrino 2 se měla objevit již v tomto červnu. Své využití zde mají najít 45nm procesory Penryn, které poběží s 1066MHz sběrnicí FSB, dále nové chipsety Intel GM45, GM47 a PM45. V neposlední řadě se objeví i Wi-Fi 802.11n včetně WiMAX.



Bohužel nové platformy se dočkáme nejdříve až 14. července tohoto roku. Na vině jsou dva problémy, jeden se týká 802.11n Wi-Fi připojení, druhý pak integrovaného grafického čipu chipsetů Intel GM45 a GM47. U Wi-Fi udělal Intel chybu při snaze o splnění certifikace o FCC (Federal Communications Commission). Na tu se tedy musí počkat.

Druhý problém se týká integrované grafiky, která rovněž činí Intelu problémy, ale bližší detaily nebyly specifikovány. Intel se dostal do dosti nevýhodné situace, neboť AMD již počátkem března představí svou mobilní platformu Puma, která bude obsahovat procesory Turion Ultra, chipsety AMD 780 i výkonné grafické čipy AMD Radeon HD 3000 s podporou Hybrid Graphics.

Tímto by AMD mohlo získat výhodu, zejména pokud se Intelu nepodaří podchytit zvýšené nákupy před začátkem školního roku. Přeci jen chvíli potrvá než výrobci notebooků přinesou na trh širokou nabídku produktů s novou platformou Intel Centrino 2, zvláště když se dostupnost celé škály produktů této řady očekává až v průběhu srpna.

Zdroj: www.dailytech.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.