Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
9.10.2019, Jan Vítek, aktualita
Konzole PlayStation 4 byla na trh vypuštěna před necelými šesti lety, takže její cyklus bude trvat celkem sedm let, a to včetně vylepšené PlayStation 4 Pro. Pro předvánoční nákupní sezónu 2020 se totiž chystá nová. 
Andir (749) | 9.10.201914:10
kdyby radši udělali pro svět něco užitečného a tyto pshit ukončili jen to ničí herní trh
Odpovědět1  9
honza1616 (3699) | 9.10.201917:44
Musíš to brat tak že PShit je pro ty co nemaji ani na tu nejlevnější PC sestavu na které by se dalo hrat v 4K
Takhle si koupi konzoli, pichnou ji do televize a jsou spokojeni jak muzou hrat ve 4k
To ze vyrobou potrebneho HW se ubiraji kapacity na vyrobu jinych produktu pro PC, s tim my nic neuděláme...
Odpovědět0  4
JUWARE (492) | 10.10.201910:06
Nutno si uvědomit, že herní konzole neslouží jako náhrada za počítač, ale spíš jako doplněk multimediální zábavy v domácnosti. Konzoli si nejspíš člověk postaví vedle HiFi soustavy k televizi do obývacího pokoje, kam si zve návštěvy a s přáteli se může pobavit u hraní některé z her, nebo chce jen relaxovat u jeho oblíbené hry a zrovna z nějakého důvodu nechce zapínat počítač. Herní konzole není o nejlepší grafice a vychutnání si detailů, beztak to většina lidí připojí k průměrné televizi jenž nemá takové zobrazovací možnosti jako současné monitory, ale o pohodlí při hraní a možnosti pobavit se v kolektivu. Já osobně mám na hry jen počítač a konzole mě nijak nezajímají, ale na druhou stranu rozumím tomu, proč si je ostatní pořizují. Jediné co mě štve, je fakt, že jejich technická omezení se přenáší na PC, ale to je vina vývojářů a vydavatelů. Poslední dobou se mi však zdá, že se tento stav pomalinku zlepšuje a to i tím, že si pomalinku začínají uvědomovat, že i počítačová herní komunita je ochotna vytáhnout peněženky a něco zainvestovat do her.
Co se týče zmíněných výrobních kapacit, které by mohly být využity na jinou činnost, tak jistě ano, ale uvědomte si, že pro AMD je v tomto ohledu SONY velkým a významným zákazníkem, který přináší nemalé finance pro společnost, které pak následně může investovat do vývoje. Nemyslím si, že by AMD prodalo stejný počet procesorů na PC, kdyby nevyráběli komponenty pro PlayStation za každou konzoli. A pokud by tento lukrativní obchod odmítli, SONY by si jistě našlo jiného obchodního partnera, který by splnil jejich potřeby, avšak zase by nadávala jiná sorta lidí, kterým by podle jejich úvahy upírala výrobní kapacity na co já vím, čipy pro mobilní telefony?
Odpovědět2  0
Majlen (44) | 9.10.201912:37
Neviem či sa teším viacej ja alebo moje decká. PS3 je u nás stále dosť využívaná. Toto bude slušný skok.
Odpovědět5  0
JUWARE (492) | 10.10.201910:12
Abych pravdu řekl, tak mě nikdy dlouho hraní na konzoli nevydrželo bavit. Koupil jsem synovci a neteři použitou PS3 a chvíli jsem na tom hrál, ale záhy mě to omrzelo. Nicméně jako na takové občasné pobavení, především pak ve více lidech to není špatné. I když třeba můj kamarád má PS4 a prý na ní hraje častěji, než na PC. Já osobně to moc nechápu, ale tak každý máme jiné záliby. Já se rád vrtám v nastavení a upravuji si vše podle svého, on zase spíš nic nechce řešit, jen sednout a hrát. Když jsem však u něho na návštěvě, je sranda si proti sobě dát třeba Mortal Kombat, nebo si zazávodit apod.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.