Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Podrobnosti o ASUS sérii Striker II

7.2.2008, Pavel Boček, aktualita
Podrobnosti o ASUS sérii Striker II
Na fóru Xtreme Systems se objevily kompletní specifikace základních desek ASUS Striker II Extreme a Striker II NSE, včetně zajímavějších částí manuálu a již i fotografie. Desky používají čipové sady NVIDIA nForce 790i SLI, v případě verze...
Na fóru Xtreme Systems se objevily kompletní specifikace základních desek ASUS Striker II Extreme a Striker II NSE, včetně zajímavějších částí manuálu a již i fotografie. Desky používají čipové sady NVIDIA nForce 790i SLI, v případě verze Extreme dokonce Ultra SLI. To jim samozřejmě umožňuje fungovat s procesory architekry Core 2, které mají FSB až 1,6 GHz a paměťmi DDR3 , po přetaktování o frekvenci až 2 GHz (v případě modelu NSE však jen 1,6 GHz). Sloty PCIe 2.0 x16 jsou na deskách dva, PCIe x16 jeden, všechny však mají plný počet linek, podpora TrippleSLI je tedy využitelná na maximum; ostatní sloty zastupují dva PCIe 2.0 x1 a dva PCI.



SATA 300 konektorů je v rámci jižního můstku šest (s podporou RAID 0, 1, 0+1, 5 a JBOD), ten obstarává ještě UATA-133 a konektor pro disketovou mechaniku; o dva eSATA se pak stará JMicron JMB363. Duální gigabitová karta je integrována na desku, zvukovou však ASUS jako u všech ostatních high-endových desek používá SupremeFX II (s kodekem ADI 1988B) do slotu PCIe x1. Portů USB 2.0 se na desce dá použít až deset (šest na I/O panelu a čtyři skrze brackety), FireWire 400 má dva (opět jeden + jeden) skrze čip VIA VT6308P. Samozřejmostí je podpora celé řady speciálních technologií v rámci řady ROG (Republic of Gamers).



Zdroj: Fudzilla