Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Podrobnosti o nové základní desce Intel D945GCLF2 s procesory Atom

21.8.2008, Jan Vítek, aktualita
Podrobnosti o nové základní desce Intel D945GCLF2 s procesory Atom
O nové základní desce Intelu, Desktop Board D945GCLF2 “Essential Series”, se již dříve objevily kusé informace a nyní si můžeme o této desce s procesorem Intel Atom 330 přečíst více a podívat se také na její fotografii. Tato deska je určena...
O nové základní desce Intelu, Desktop Board D945GCLF2 “Essential Series”, se již dříve objevily kusé informace a nyní si můžeme o této desce s procesorem Intel Atom 330 přečíst více a podívat se také na její fotografii. Tato deska je určena především pro stavbu počítačů typu Nettop, tedy domácí nevýkonná PC pro kancelářské použití a přístup na Internet.



Intel Atom 330 je vyroben 45nm procesem a má už dvě jádra, kvůli nimž se maximální příkon procesoru zvednul na 16 Wattů při frekvenci 1,6 GHz (sběrnice 533 MHz). Deska dále využívá starší čipovou sadu i945GSE s Intel GMA950, jejíž spotřeba také není zanedbatelná, takže pasivního chlazení se zde bez úprav nedočkáme.

Intel Desktop Board D945GCLF2 je typu Mini-ITX a její jeden DIMM slot pojme až 2 GB DDR2 667/533 SDRAM paměti. Dále má deska k dopzocic jeden PCI slot, jeden IDE konektor (ATA 100/66), Gbps Ethernet, šestikanálové HD Audio a až osm USB 2.0 portů (dva vyvedené na headery na desce). Moderní disky pak připojíme přes dva SATA konektory a využitelný bude jistě také S-Video konektor.

Deska bude k dispozici celosvětově v září a také výrobci skříní se zavázali, že nabídnou příslušné modely pro podobné desky, což je nyní poměrně problém.

Zdroj: X-bit labs