Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Podzimní keynote Applu bude už v pondělí 9. září. Co se očekává?

27.8.2024, Milan Šurkala, aktualita
Podzimní keynote Applu bude už v pondělí 9. září. Co se očekává?
Další keynote společnosti Apple se bude konat netradičně v pondělí. Stane se tak už 9. září, tedy za necelé dva týdny. Je jasné, že se očekává představení nových iPhonů 16, co dalšího by se ale mohlo představit?
Podzimní (resp. spíše pozdně letní) keynote společnosti Apple se obvykle koná v úterý, a to většinou v první polovině září. Letos se ale keynote posune netradičně na pondělí. Apple totiž poslal pozvánky na svou akci Glowtime, přičemž novináři by se osobně měli dostavit do Divadla Steva Jobse. Nakolik z toho bude živý přenos prezentace pro obecenstvo z divadla, nebo zda online uvidíme jen sestříhanou předpřipravenou prezentaci jako poslední cca 4 roky od koronavirové pandemie, to se teprve ukáže. Každopádně představení nových produktů Applu je naplánováno na pondělí 9. září v 10 hodin PT, což u nás znamená 19:00.
 
Je v podstatě jisté, že se zde představí nová generace iPhonů 16 (pokud by se tak nestalo, byl by to šok). Zde už víme, že by mělo jít o nové modely se zvětšenými displeji z 6,1" na 6,3" a z 6,7" na 6,9". Fotografickou novinkou by měl být 48MPx ultra-širokoúhlý modul a 5× zoom i pro menší iPhone 16 Pro (dosud byl vyhrazen jen pro Pro Max). Když se podíváme na logo akce, dá se jistě předpokládat, že se mnohé bude točit kolem nové Siri, kterou by měla pohánět Apple Intelligence. Umělá inteligence a obecně zvýšení úrovně digitálního asistenta bude patrně hlavním tématem akce podobně, jako tomu bylo při představení nových iPadů.
 
Další novinky můžeme spíše jen hádat. Velmi pravděpodobné je představení nové generace chytrých hodinek. Ty se už pravidelně představují společně s novými iPhony. Asi nás tak nepřekvapí, pokud se představí nové Apple Watch 10 (to je takřka jisté), je zde nicméně ale i možnost uvedení Apple Watch Ultra 3, to už se ale dostáváme do roviny spekulací a produktů, které nemají velmi pravidelný každoroční cyklus obnovy. Dále se spekuluje o sluchátkách AirPods Max 2 a levnějších AirPods Lite. Tablety iPad nejsou příliš pravděpodobné, ty se totiž dočkaly zásadní inovace nedávno (možná je ale varianta iPad mini), v případě MacBooků s procesorem M4 se mluví spíše o separátním představení v říjnu.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.