Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Popularita prohlížeče Firefox opět roste

18.7.2007, Marek Štelčík, aktualita
Popularita prohlížeče Firefox opět roste
Webový prohlížeč Firefox společnosti Mozilla se těší rostoucí popularitě. Průzkum tentokrát provedla společnost XiTi Monitor, která se zabývá především analýzou trhu a vytvářením následných statistik. Po stagnaci v období vypuštění prohlížeče...
Webový prohlížeč Firefox společnosti Mozilla se těší rostoucí popularitě. Průzkum tentokrát provedla společnost XiTi Monitor, která se zabývá především analýzou trhu a vytvářením následných statistik. Po stagnaci v období vypuštění prohlížeče Internet Explorer 7 nastala opět doba zvyšující se obliby prohlížeče Firefox. Podíl na evropském trhu tak vzrostl o 3,1%. Tento procentuální vzrůst se týká posledních čtyř měsíců, během kterých byl průzkum prováděn a monitorováno bylo 32 zemí v Evropě. Pokud se podíváme rok zpátky na první týden července 2006, tak Firefox zaujímal 21,1% podíl a nyní stejný týden v roce 2007 má 27,8%. Stále více si tedy ukrojuje z trhu na úkor prohlížeče Internet Explorer společnosti Microsoft. Ten si však drží v Evropě stále vysokých 66,5%.


Co se prohlížeče Firefox týče, tak vysoké oblibě se těší především ve Východní Evropě. Ve Slovinsku má 47,9% podíl, v Polsku, Maďarsku a Chorvatsku více než 39%. Zajímavé je také to, že společnost Microsoft celou situaci komentovala. Zkráceně bylo řečeno to, že Microsoft samozřejmě respektuje uživatele alternativních prohlížečů, ale zdůraznili, že společnost především těší úspěch operačního systému Windows, který je jednoznačně nejrozšířenější a nejpoužívanější. Navíc si společnost nezapomněla přihřát kaši a vyzdvihla výhody prohlížeče Internet Explorer 7.

Zdroj: News