Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PowerColor přináší komplexní chladicí kartu do PC se dvěmi větráčky

29.8.2005, Jaroslav Ekl, aktualita
PowerColor přináší komplexní chladicí kartu do PC se dvěmi větráčky
Přídavné ventilátory jsou již v PC samozřejmostí, většinou je ale problém správně rozvrhnout jejich umístění uvnitř skříně. Snahou všech uživatelů je zajistit optimální průchod čerstvého studeného vzduchu kolem všech hlavních topných komponent...
Přídavné ventilátory jsou již v PC samozřejmostí, většinou je ale problém správně rozvrhnout jejich umístění uvnitř skříně. Snahou všech uživatelů je zajistit optimální průchod čerstvého studeného vzduchu kolem všech hlavních topných komponent a následné vyvedení tohoto ohřátého vzduchu ven.

K tomu dopomáhají klasické větráky, větráčky do slotů či různé další vylomeniny jako například PowerColor HeatBuster Cooling. Novinka uvedená na světový trh přináší hned několik revolučních prvků.




Systém chladičů se usazuje do volné pozice pro PCI karty, obsahuje dva větráčky, či přesněji jeden větráček a jednu turbínu. Systém se stará o odvod teplého vzduchu mimo počítačovou skříň a zároveň díky otočnému větráčku umožňuje regulovat proud vzduchu kolem jednotlivých komponent. Větráček je možné otáček kolem své osy jak je patrné na obrázku.




Jedním zařízením tak můžete chladit jak procesor, grafickou kartu tak pevné disky či přídavné karty. Samozřejmostí je pak regulace a kontrola otáček jednotlivých ventilátorů (70x70x15mm). Otáčky se pohybují v rozmezí 1600 až 4000 rpm u prvního a 1200 až 3500 u druhého větráčku. Důležitá je samozřejmě i hlučnost která je od 23.1 do 38.2 dBA což není málo. Hmotnost celého kompletu je pak 170 gramů.

Zdroj: www.powercolor.com