Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Přehled dění v oblasti hardware za květen 2008

5.6.2008, Milan Šurkala, článek
Přehled dění v oblasti hardware za květen 2008
Nemáte-li čas neustále sledovat dění v oblasti IT, ale přesto chcete být v obraze, pak vám pomůže přehled toho nejdůležitějšího, co se za právě uplynulý měsíc květen stalo.

Microsoft, kapitola sama pro sebe



Windows XP SP3 s problémy


Ačkoli se třetí opravný balíček pro Windows XP měl objevit již na konci dubna, ještě počátkem května nebyla vypuštěna finální verze. Pro OEM zákazníky a Microsoft Developer Network se sice objevila již 21.4., resp. 23.4. Objevily se totiž problémy s kompatibilitou u Dynamics Retail Management System. Přes Download Center a Windows Update tak balík nebyl ke stažení a obecně se doporučovalo prozatím nový Service Pack 3 neinstalovat.


Akvizice Yahoo! nebude. Prozatím


Microsoft nabídl za jednu akcii Yahoo! $31, posléze dokonce $33. Ale i to bylo společnosti málo a požadovala $37 za akcii (tedy $47 miliard za celou společnost). Přitom reálná cena jedné akcie byla $28,6. Akcionáři Yahoo! pak zvažovali žalobu na Yahoo! neboť Microsoftem nabízená cena byla dost výhodná. Poté se začalo spekulovat o tom, že by Yahoo! prodalo své akcie za $34.


Windows 7 počátkem roku 2010


Microsoft již pilně pracuje na novém operačním systému Windows 7. Ten má být opět průlomovým operačním systémem, což však budeme moci s určitostí říci až za dva roky. Microsoft hodlá představit nový systém do tři roky, podobně jako tomu bylo za dob Windows 95 a 98. Původně se plánovalo uvést systém na konci roku 2009, Microsoft však raději přibližné datum změnil na úplný začátek roku 2010.
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.