Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Přehled dění v oblasti hardware za říjen 2006

3.11.2006, Milan Šurkala, článek
Přehled dění v oblasti hardware za říjen 2006
Nemáte-li čas neustále sledovat dění v oblasti IT, ale přesto chcete být v obraze, pak vám pomůže přehled toho nejdůležitějšího, co se za právě uplynulý měsíc říjen stalo.

Ukládání dat, disky, mechaniky, paměťové karty



Maxtor zůstane zachován

Není to tak dávno, co Seagate koupil značku Maxtor. Vypadalo to, že možná zmizí nadobro z trhu, ale nestane se tak. Maxtor zůstane zachován, nicméně bude jakousi low-end řadou Seagate. Disk tedy budou využívat technologie společnosti Seagate, nicméně půjde o levnější disky v nabídce. DiamondMax 20 bude založen na discích Barracuda 7200.10 s technologií kolmého zápisu, ale bude nabízen jen do kapacity 320GB. Novinkou bude MobileMax, 5400rpm mobilní disk s kapacitou do 80GB.


HP uvádí externí HD DVD mechaniku

HP HD100 je název nové externí HD DVD mechaniky. K počítači se připojuje přes rozhraní USB 2.0 a poradí si se čtením HD DVD, DVD i CD a to o rychlostech 2,4x, 5x a 14x.


Seagate zabezpečuje disky

Nové disky Seagate by měly dost softwarovou i hardwarovou ochranu dat, technologie ponese jméno Drive Trust. Ta byla vyvíjena jako doplňková platforma pro Trusted Computing Group (TCG). Prvními disky s touto technologií by měly být ze série DB35 a Momentus 5400 FDE.
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.