Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Přehled SpringBoard modulů na českém trhu

25.12.2001, Jakub Marek, článek
Přehled SpringBoard modulů na českém trhu
Připravili jsme pro vás stručný přehled rozšiřujících SpringBoard modulů pro handheldy Visor, prodávaných v České republice.
Kapitoly článku:
Když Handspring vyrobil prvního Visora s rozšiřujícím slotem SpringBoard, bylo jasné, že pokud bude v budoucnu dostatečná nabídka modulů do tohoto slotu, bude se jednat o vynikající věc se širokým použitím. První očekávané moduly byly ostře sledovány a jejich příchod náležitě oznámen. Postupem času však zájem o ně ochaboval a další moduly již přicházely tiše a téměř bez povšimnutí. Jedním z důvodů nezájmu o ně je pochopitelně také jejich vyšší cena u nás - kdo by si kupovat například digitální fotoaparát s poměrně omezenými možnostmi a rozlišením 640x480 bodů za patnáct tisíc? Ale i přes to je dnes k disposici poměrně rozsáhlá paleta SB modulů od elektronických knih přes MP3 přehrávače a GPS přijímače až po soubory her. Připravili jsme pro vás stručný přehled modulů, prodávaných v České republice. Pokud vás zajímá kompletní nabídka SB modulů v Americe, můžete se podívat na jejich seznam.

8 MB Paměťový Springboard Modul

Popis: přídavný paměťový modul s kapacitou 8MB. Můžete si na něj uložit aplikace a data, na které vám ve vnitřní paměti už nezbývá místo. Je dodáván s aplikacemi na snadné kopírování dat na modul a zpátky a také na zálohování vybraných dat (pokud byste chtěli jednoduše zálohovat veškerý obsah paměti vašeho Visora, zkuste Backup Module).
Cena: 2 700,- Kč

16 MB Paměťový Springboard Modul

Popis: totéž jako 8MB modul, jediný rozdíl je ve dvojnásobné kapacitě (a ještě vyšší ceně).
Cena: 8 065,- Kč

Obr. 1 - Paměťový modul Springboard

Backup module, zálohovací Springboard modul

Popis: umožňuje jediným příkazem provést zálohu veškerých dat vašeho Visora. Při ztrátě dat pak můžete tyto obnovit ze zálohy na Backup Module. Užitečné pro mobilní uživatele, kteří nemají vždy po ruce stolní počítač.
Výrobce: Handspring
Cena: 1 575,- Kč

Pozn. majitelé Visora Pro musí použít 16MB Backup Module.

Memplug SM modul, paměťový modul na SmartMedia karty

Popis: adaptér pro karty SmartMedia. Umožňuje využívat tyto rozšířené paměťové karty ve vašem Visoru. SM karty pak můžete používat k zálohování a následné obnovení dat, můžete na nich skladovat aplikace, obrázky či videa. K modulu jsou dodávány aplikace, pomocí nichž si můžete např. prohlížet obrázky ve formátu JPEG či videosoubory gMovie. Pomocí SM modulu můžete připojit jakoukoli SM kartu s napětím 3.3V a kapacitou 8MB, 16MB, 32MB a 64MB.
Výrobce: Portable Innovation Technology LTD.
Cena: 3 709,- Kč


Obr. 2 - Memplug SM modul

Pozn. Všechny ceny jsou orientační a jsou uvedeny bez DPH.