Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Přehled SpringBoard modulů na českém trhu

25.12.2001, Jakub Marek, článek
Přehled SpringBoard modulů na českém trhu
Připravili jsme pro vás stručný přehled rozšiřujících SpringBoard modulů pro handheldy Visor, prodávaných v České republice.
Innopak/2V module, grafitový 2MB + vibrační alarm

Popis: kombinace 2MB přídavné paměti a vibračního alarmu. Po zasunutí do SB slotu získáte navíc 2MB paměti, do které můžete zálohovat data či kopírovat aplikace. Druhou funkcí tohoto modulu je vibrační alarm, který lze použít místo běžného pípání Visoru. Modul se vyrábí ve dvou barevných provedeních.
Výrobce: InnoGear
Cena: 3 145,- Kč

Innopak/2V module, ledový 2MB + vibrační alarm

Popis: viz předchozí, ale v jiné barvě.
Výrobce: InnoGear
Cena: 3 145,- Kč


Obr. 10 - Paměťový modul s vibračním alarmem

Symbol CSM-150, čtečka čárových kódů

Popis: zasunutím tohoto modulu proměníte Visor ve čtečku čárových kódů. Tu můžete využít například k rychlému vytvoření seznamu zboží určeného k nakoupení či k elektronickému objednání. Čtečka je napájena baterií Visoru, jejíž energie postačí na 10 000 přečtení čárového kódu.
Výrobce: Symbol Technologies
Cena: 14 088,- Kč


Obr. 11 - Čtečka čárových kódů Symbol CSM-150

Magellan GPS companion, GPS modul

Popis: GPS modul, s jehož pomocí můžete určit a na mapě zobrazit svou polohu s přesností na 15 metrů. Modul může též sloužit jako rychloměr či digitální kompas a pomocí přiloženého softwaru si rovněž můžete naplánovat cestu. Spolu s modulem získáte také program Route Europe.
Výrobce: Magellan
Cena: 13 426,- Kč


Obr. 11 - GPS Magellan modul

Citysync USA, průvodce po USA

Popis: Průvodce po vybraných amerických městech. V základní verzi obsahuje mapy a informace o hotelích, restauracích, zábavních podnicích či atrakcích ve čtyřech městech (New York City, Chicago, San Francisco a Los Angeles).
Výrobce: Lonely Planet
Cena: 2 488,- Kč

Pocket express entertainment, sada her

Popis: kolekce osmi her, vyvinutých speciálně pro platformu Palm OS. Obsahuje hry Tetris Classic, Lode Runner: The Legend Continues, PocketChess, PokerDice, Blackjack a tři verze solitéru smallWare's Solitaire Free.
Výrobce: Pocket Express
Cena: 2 816,- Kč

V-Rally, automobilová hra

Popis: populární automobilové závody V-Rally. Můžete závodit ve třech módech - Practice, Arcade nebo Championship. Na výběr máte ze čtyř aut a 20 tratí.
Výrobce: Palmtop B.V.
Cena: 2 019,- Kč

Intelligolf, modul pro hráče golfu

Popis: modul pro golfisty. Umožňuje automatické bodování a vyhodnocování hry včetně statistik a grafů. Podporuje barevný displej a uživatel s jeho koupí získá možnost stáhnout si zdarma doprovodný software pro stolní počítač.
Výrobce: Karrier Communcations
Cena: 3 803,- Kč

Pocket express recipies, elektronická kuchařka

Popis: elektronická kuchařka, umožňuje snadné hledání ve 2500 receptů jídel a nápojů. Obsahuje vše od předkrmů přes hlavní jídla až po moučníky. S pomocí tohoto modulu si můžete naplánovat jídlo na základě surovin, které máte k dispozici, sestavit seznam věcí k nakoupení či vymyslet jídelníček i s nutričními informacemi na týden dopředu. Pomocí doprovodného softwaru je možné doplňovat vlastní recepty.
Výrobce: Pocket Express
Cena: 2 816,- Kč

Powerone finance calculator, finanční kalkulátor

Popis: s tímto modulem získáte propracovaný finanční kalkulátor, obsahující přes 430 funkcí.
Výrobce: Infinity Softworks
Cena: 3 850,- Kč

Powerone graph calculator, grafický kalkulátor

Popis: modul grafického kalkulátoru, obsahující 230 matematických, vědeckých a grafických funkcí včetně deseti pamětí a převodů jednotek a soustav.
Výrobce: Infinity Softworks
Cena: 3 850,- Kč

Je až s podivem, o jaké roztodivné možnosti lze zdánlivě obyčejný handheld Visor rozšířit. Ať už rádi vaříte a chtěli byste mít své recepty stále s sebou, nebo jste golfovým hráčem a pomocník při hře by se vám hodil, z nabídky SB modulů si určitě vyberete. Stačí jen mít dostatek peněz.

Pozn. Všechny ceny jsou orientační a jsou uvedeny bez DPH.

Zdroj informací: Handspring
Zdroj cen: LEVI International