Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Přichází nové ultrabooky Lenovo IdeaPad U510

15.11.2012, Jan Vítek, aktualita
Přichází nové ultrabooky Lenovo IdeaPad U510
Již letos na veletrhu IFA v Berlíně firma Lenovo prezentovala své 15" ultrabooky IdeaPad U510, které doplní v nabídce Lenova již známé modely IdeaPad U310 a U410. Novinka nám nabídne 21mm tělo s hmotností 2,2 kg, šestihodinovou výdrž na...
Již letos na veletrhu IFA v Berlíně firma Lenovo prezentovala své 15" ultrabooky IdeaPad U510, které doplní v nabídce Lenova již známé modely IdeaPad U310 a U410. Novinka nám nabídne 21mm tělo s hmotností 2,2 kg, šestihodinovou výdrž na jedno nabití baterie, rychlé probuzení ze spánku za pouhou sekundu a v jeho průběhu dokáže počítač stahovat e-maily.





Tělo IdeaPadu U510 je kovové a slibuje vyoskou odolnost. Uvnitř něj si našel své místo procesor Intel Core i7 "Ivy Bridge" s až 8 GB paměti DDR3. Výkon procesoru lze díky systému Energy Management a módu Ultra Performance zvýšit o celou čtvrtinu, alespoň dle slibů výrobce.





Dále tu je klávesnice AccuType, moderní typ Touchpadu pro Windows 8 a jeho funkce jednoduchého rolování, zvětšování nebo otáčení obrazu. O grafické zobrazení se zde postará NVIDIA GeForce 625M s 1GB paměti a úložný prostor může mít kapacitu až 1 TB na disku a 24 GB na SSD.

Lenovo samozřejmě také nezapomnělo na systém OneKey Recovery pro zálohování a obnovení systému. Pro případ krádeže tu je technologie Intel Anti-theft, která dokáže počítač zablokovat a vysledovat pomocí GPS či Wi-Fi.

V základní konfiguraci, od níž můžeme očekávat výrazně slabší výbavu, než jaká byla uvedena, bude IdeaPad U510 stát 13333 Kč bez daně. Na trh přijde v prosinci.

Zdroj: TZ Lenovo