Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Proč si nedat obrázek na pozadí?

12.4.2002, Jakub Marek, článek
Proč si nedat obrázek na pozadí?
Jestliže patříte k lidem, kteří se nespokojí s tradičním prostředím systému Palm OS a kteří zkouší všechny způsoby, jak jej změnit, určitě vás už napadlo, že by „nebylo od věci“ mít na pozadí nějaký ten obrázek. Proč ne, zkuste Backdrop GC.
Backdrop GC 2.01 od společnosti Twilight Edge Software je utilitka pro barevná PDA se systémem Palm OS, která vám umožní vložit obrázek na pozadí - podobně jako na pracovní plochu stolního počítače. Na rozdíl od pozadí na pracovní ploše však obrázek, vložený programem Backdrop GC, zůstane na pozadí ve všech aplikacích, které spouštíte. Pro aplikace, ve kterých by se vám obázek na pozadí nelíbil, či které by s ním měly problémy, je samozřejmě možné jeho zobrazování zakázat. Kromě vložení samotného obrázku si můžete nastavit jeho jas, aby šlo všechno na displeji hezky přečíst.



Backdrop GC používá obrázky ve formátu FireViewer, do nějž lze převést z mnoha běžně používaných formátů pomocí řady utilit. Před jeho použitím je třeba nainstalovat utilitku TrapWeaver, kterou naleznete rovněž na stránce Twilight Edge Software.

Barevný obrázek na pozadí Palmu vypadá skutečně pěkně, je však třeba mít na paměti, že ne všechny aplikace s ním budou korektně fungovat, neboť Backdrop GC se snaží o věc, kterou systém přímo nepodporuje. Před použitím programu je rozhodně lepší přečíst pozorně celou dokumentaci, vyhnete se tak případným problémům. Backdrop GC nepodporuje vysoké rozlišení u modelů Sony Clié, přičemž Sony Clie NR a Samsung I-300 nejsou podporovány vůbec.

Program můžete v Americe koupit za $15,99 USD; pokud nepatříte ke šťastlivcům s barevným displejem, je pro vás určen Backdrop EZ 1.31 (současné modely) či Backdrop 1.4 (Palm III a nižší).