Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
6.9.2001, článek
Období každoročního brněnského Invexu se valem blíží a již nyní s předstihem přichází firma ProCA s letošní nabídkou počítačových novinek .. a také pozváním...
Karel M. | 8.9.200113:38

Mozna by nebylo spatne u clanku uvadet jeho jednoznacny charakter,tj. Placena Reklama,Recenze...atd.
Jiste,vsiml jsem si,ze zde neco takoveho existuje,ale vzhledem k poslednimu clanku se asi moc dusledne nedodrzuje.
Vzdyt by stacilo za clanek napsat "Placena Reklama" a bylo by po sporu!

Je to hlavne fer vuci ctenari,ktery mnohdy nema sanci rozlisit mezi placenou reklamou a skutecnou recenzi,ci jinym clankem.

P.S.:A pokud se nemylim,existuje i zakon,ktery tvrdi totez.

Odpovědět0  0
W.I.F.T. FT W97 | 8.9.200115:26

Pláčeš hezky, ale na špatném hrobě. Kdybys to celé zformuloval a zaobalil doslušnější - řekněmě - úřední češtiny a poslal to na ČOIku, možná bys měl už dávno nový MB od jiné firmy :-)

Odpovědět0  0
xWeber | 9.9.200115:34

Souhlasim na 100% Konecne to nekdo vyjadril jasne, spravne a bez emoci. thx

Odpovědět0  0
tlama | 10.9.20018:21

Nahodou jsem byl svedkem tohoto pripadu a musim uvest par veci na spravnou miru. Dotycny clovek si stezuje na zamenu soketu, ale uz nerekl, ze tahle zamena byla jeho chyba, to on si porucil 370tku a az doma si uvedomil ze mu tam procesor nepasuje. To ze MB ktery nasledne dostal byl nefunkcni je nemila vec, ale stat se to holt muze. Co se tyce dobropisu, tak ten je davno vystaven a penize poslany na ucet co nam byl zdelen. Jestli dotycny zmenil adresu od doby co byl v nasem softweru zaveden je jeho vec a mel nam tuto skutecnost zdelit.

Odpovědět0  0
PetrK | 10.9.200110:45

Ano mate zcela jiste pravdu, uverejnovani tiskovek necham na jindy, jen musim na vysvetlenou dodat, ze v tomto pripade slo i tzv. informacni sum. Jiste jste se s nim jiz setkali ... vic snad netreba resit.

timto se vsem omlouvam

Odpovědět0  0
566cyber | 8.9.200111:14

Reklama nereklama! To je mi fuk! Ale tu firmu bych zapálil!!! Seru se s nima už 2,5 roku co sem od nich koupil "PC". Tenkrát sem nebyl až tak počítačově vzdělaný, ale to co mi prodali...s tim bych si dnes vytřel **del. To ale neni to nejpodstatnější!!! Nejpodstatnější je fakt, že mi DLUŽÍ 1800,- který z nich tahám už dva měsíce a jak to tak vypadá firma PROCA mi peníze vrátit nehodlá! Hlavně, že na svých stránkách zveřejňují dlužníky!!! SAMI JSOU DLUŽNÍKEM!!!
Stručně popíšu tahanici: reklamace zasranýho MB, měsíc čekání=0, náhrada v podobě "nového" MB - řekl jsem Socket7, dostal jsem Socket370 (docela podstatný rozdíl, nemyslíte?To jsem samozřejmě zjistil až doma).Tak sem to tam jel vrátit a dostal sem super MB TOMATO:) Zabalený to bylo v krabici která ani nepatřila k tomu MB a vypadala jako by jí vytáhly krávě ze střev.Uvnitř manuál k jiné desce. MB měla vybitou Li baterii, konfiguroval sem BIOS při každém startu, no AGP...atd, atd. Takže sem jim to jel znovu omlátit o hlavu! Dohodnul jsem se s panem MARTINEM STANEM (vedoucím reklamací) na dobropise a převedení dlužné částky na můj účet. Protože se ale dlouho nic nedělo začal jsem to urgovat až sem se dopídil, že si výše zmiňovaný pán s číslem mého účtu vytřel prdel. Nikdo se tím vůbec nezabýval. Začal jsem urgovat přes ředitelku účtárny a věci se údajně dali do pohybu. Abych to neměl jednoduchý, tak poslali dobropis poštou úplně někomu jinému, ačkoliv mojí adresu i telefon měli. V tomto stavu je to do teď! Peníze jsem stále nedostal!
ZAPÁLIT PROCu!!!!!!
Kdyby ste někdo měl chuť se přidat s nájezdem, dejte vědět.
S pozdravem
566cyber

Odpovědět0  0
dorf | 7.9.200117:02

Kazdy internetovy denik (sorry, ale jedno N ve slove denik se mi zamlouva prece jen vic...) potrebuje reklamu - o tom nikdo nepochybuje, a to prostrednictvim banneru ci PR clanku. Jsem presvedcen o tom, ze nejaky ten unzertni clanek ci banner by prekousl kazdy. Horsi je, kdyz inzertni clanky prevazuji nad clanky autorskymi, coz je pripad tohoto webu. Ruku na srdce, kolik autorskych clanku je tady k videni? Tim myslim materialy vskutku vlastni, nikoli vykradene z jinych serveru. Zkuste nekdy vypocitat pomer mezi vlastnimi recenzemi a inzertnimi clanky, mozna Vas polije rumenec...

Odpovědět0  0
Jana | 7.9.200113:53

Označení "TZ" a "tisková zpráva" na začátku a na konci napovida, ze se opravdu jedna o reklamni, tedy placeny clanek. To jen aby bylo hned od zacatku jasno.

A ted k tomu podstatnemu. Trosku nechapu, jak si nekteri, a to zduraznuji NEKTERI!, ctenari (nerada bych nekoho urazila) predstavuji chod takovehoto internetoveho denniku. Hned vysvetlim. Svet hardware ma nekolik autoru, kteri za sve clanky predpokladaji urcitou financni odmenu (neuveritelne, ze?). Aby se jim redakce mohla takovymto zpusobem odmenit, musi logicky disponovat fin. prostredky. Takoveto prostredky se berou budto od stedreho sponzora (to však už samo o sobe trochu zavani neobektivitou) anebo se vydelavaji prodejem reklamy. Jeste me napada moznost, ze by autorum posilali penize primo ctenari (jako napr. na mobil.cz), ale myslim si, ze vetsina ctenaru radeji "zkousne" nejakou tu reklamu a precte si vse zadarmo... Pokud budete mit nejaky podnetny napad, jak vydelat penize na provoz stranek bez reklamy, rada se vzdam sve tak iritujici prace a budu se venovat necemu bohulibejsimu...

Mimochodem clanek pouze informuje o jistych skutecnostech, nepropaguje ani zbozi ani sluzby a ni nevychvaluje prodejce ci distributora.

PS: Preji vsem ctenarum klidne poctenicko a krasny nadchazejici vikend

Odpovědět0  0
dorf | 7.9.20019:38

Copak nevite, ze se z techto stranek stal odpadkovy kos plny hnoje (inzerce)?

Odpovědět0  0
Zoro | 7.9.20019:26

Kde by se vzalo tolik ctenaru kteri by tuto reklamu oznamkovali takto kladne. Je mi lito, ale ja davam plny pocet.

Odpovědět0  0
Jan Raska | 7.9.20011:16

Je zcela evidentni,ze se jedna o reklamu,nikoliv o tiskove prohlaseni!
Proto bych jenom rad vedel,zdali redakce takto cini vedome,nebo jen z nedbalosti.
Pokud se nejedna o nedbalost,pak je toto vase jednani velmi lacine a neprofesionalni!Takto by se nemel chovat zadny tisk,at je jeho forma digitalni,ci jakakoliv.

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.