Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Procestujte svět jako overclocker

11.8.2009, Martin Kuchař, zajímavosti
Procestujte svět jako overclocker
Věnujete se přetaktování, ale přitom z toho nemáte nic kromě dobrého pocitu, že se vám povedlo zvednout výkon počítače o několik desítek procent? Podívejte se s námi, jaké možnosti a hlavně výhody mají ti nejlepší overclockeři světa a kam všude se při své „práci“ podívají.
Vzhledem k tomu, že valná většina firem z tohoto oboru má svá sídla právě v Číně nebo Taiwanu, je logické, že velkolepá finále uspořádají právě tam. Ostatně pro nás Evropany je tato varianta zcela jistě velmi příjemná, neboť nám dává možnost nahlédnout do dálné Asie a přitom ušetřit desítky tisíc korun za drahé letenky a ubytování – samozřejmé ale musíte projít velmi náročným kvalifikačním procesem – odměna ale stojí za to.


Kolem sestav se vždy někdo "motá"

Zde jde již opravdu o vše. Pouze jeden tým může být světovým šampiónem a s druhým nebo třetím místem se nikdo ze soutěžících nechce spokojit. To se ovšem často projeví i na nervech nebo trémě a je potřeba se na tyto faktory opravdu připravit.



Přes to všechno se ale tyto akce konají v opravdu velkolepém stylu. Společnosti neváhají a ověsí celé hlavní ulice svými letáky, fáborkami, plakáty či jinými reklamami, aby všichni věděli, že se blíží velké finále. A že se jedná opravdu o vrchol, lze poznat i z cen, které jsou pro vítěze určeny.

Nejlepší tým získává (u Gigabyte) hned 5000$ a k tomu další věcné ceny od sponzorů (další hardware nejčastěji) v hodnotě pohybující se kolem dalších 1000$. Dalších pět týmů pak získá stejný sponzorský balíček – uznejte sami, že 6000$ už je opravdu příjemná částka. MSI prozatím hodnotu finanční odměny pro velké finále v Pekingu nezveřejnila. Co je ale jasné, bude se soutěž konat ve velkém stylu ve stadionu zvaném „ptačí hnízdo“, který hostil loňskou velkolepou olympiádu.


Fotografie z evropského finále společnosti MSI

Na tuto výpravu už se navíc připravuje slovenský tým, který úspěšně prošel jak lokálním tak i evropským kvalifikačním kolem.