Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Prodej kapesních počítačů Palm Zire překročil 1 milion kusů

28.5.2003, Petr Hájek, článek
Prodej kapesních počítačů Palm Zire překročil 1 milion kusů
MILPITAS, USA – 27. května 2003 – Společnost Palm dnes oznámila, že prodeje kapesního počítače Zire překročily hranici 1 milionu kusů. Palm Zire je nejrychleji rostoucím modelem v historii společnosti Palm.

“Soustředili jsme se na potřeby masového zákazníka a na trh jsme proto dodali první kapesní počítač v ceně pod 100 dolarů, což nám umožnilo dostat se k nové cílové skupině,” řekl Todd Bradley, prezident a generální ředitel společnosti Palm Solutions Group. “Nová cílová skupina na náš krok zareagovala velmi pozitivně – tito lidé, například studenti a ženy v domácnosti si kapesní počítač kupovali poprvé v životě s cílem lépe si zorganizovat život.”

V nedávné studii zabývající se spokojeností zákazníků z dubna 2003 byl Palm Zire hodnocen lépe než většina jiných značek v oblastech celkové spokojenosti, pravděpodobnosti doporučení dalším lidem, zájmu o koupi dalšího produktu společnosti Palm a v poměru výkonu a ceny.

Palm Zire byl na trh uveden loni v říjnu za cenu 99 dolarů. Je to nejdostupnější a nejlehčí kapesní počítač Palm na trhu. Časopisy BusinessWeek a PC Magazine byl Palm Zire ohodnocen jako nejlepší výrobek roku 2002 a zaujal tak zákazníky po celém světě:
  • V USA se podle NDP Group Palm Zire stal nejlépe prodávaným kapesním počítačem v období vánočních svátků a v současné době je mezi pěti nejlépe se prodávajícími kapesními počítači. Data společnosti NPD Group také potvrdila, že se Palm Zire stal zatím nejlépe se prodávajícím kapesním počítačem v průběhu prvních tří měsíců po jeho uvedení na trh.
  • V Evropě je Palm Zire nejlépe se prodávajícím kapesním počítačem v období od Vánoc do současnosti a v období leden – únor se jeho tržní podíl rovnal 16-ti procentům.
  • V Latinské Americe byla navázána spolupráce mezi Palm Zire a společností Gigante v Mexiku – tato spolupráce se stala největším uzavřeným obchodem v oblasti kapesních počítačů v této oblasti.
  • Palm Zire byl v minulém měsíci představen na Taiwanu a v současné době vstupuje na čínský trh.
Na světě se prodalo již více než 29 milionů Palm Powered kapesních počítačů a smartphonů, z toho více než 21 milionů kapesních počítačů značky Palm. Podle studie IDC v USA, kapesní počítač Palm Powered (fungující s operačním systémem Palm OS) tvořily 71 procent všech PDA zařízení prodaných v druhé polovině roku 2002.

Nový Zire 71

V dubnu společnost Palm představila nový kapesní počítač z řady Zire a to multimediální Zire 71, který má zabudovanou digitální kameru a nejlepší displej ze všech kapesních počítačů Palm. Tento model také umožňuje poslech MP3 (vyžaduje použití dodatečné paměťové karty), sledování krátkých video záznamů a vytváření foto alb, která s sebou vždy můžete mít. Digitální kamera je umístěna pod odsuvnou částí a umožňuje uživatelům vyfotit si cokoliv, kdekoliv a kdykoliv.

Další informace o kapesních počítačích Palm Zire a Palm Zire 71 můžete nalézt na www.palm.com/zire a www.palm.com/zire71.
Zdroj: Josef Bouška