Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Prodeje dual-GPU řešení? Téměř nulové

23.9.2006, Milan Šurkala, aktualita
Prodeje dual-GPU řešení? Téměř nulové
Dual-GPU řešení není pro každého. Je nutná deska s podporou této technologie, což bývá zpravidla až u dražších desek. Horší je to se dvěma grafickými kartami, ty jsou jednak poměrně drahým řešením, navíc díky vysoké spotřebě vyžadují investici...
Dual-GPU řešení není pro každého. Je nutná deska s podporou této technologie, což bývá zpravidla až u dražších desek. Horší je to se dvěma grafickými kartami, ty jsou jednak poměrně drahým řešením, navíc díky vysoké spotřebě vyžadují investici do výkonnějšího zdroje.



Proto je jasné, že dual-GPU nebude mít na trhu příliš velké zastoupení. Podle Jon Peddie Research dual-GPU řešení zaznamenala za poslední čtvrtletí prodeje v hodnotě 28,4 milionu dolarů, což je pro představu jen 0,48%z celkových 5,883 miliardy dolarů utracených za grafická řešení všeho druhu.



Za minulý rok to bylo pro dual-GPU řešení celkově 86,2 milionu dolarů, což znamená v průměru 21,6 milionu dolarů za čtvrt roku. Přitom grafický trh znamená ročně asi 23,5 miliardy dolarů. Z 52,29 milionu grafických zařízení bylo 32,7 milionu (62,5%) integrovaných. Na celém grafickém trhu zaujímá pozici jedničky společnost Intel s 35% trhu, pak následuje ATi s 26% a nVidia s 24%, ta si o jedno procento polepšila.

Zdroj: www.extremetech.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.