Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Prodeje notebooků se snižují, Intel eviduje podstatně méně objednávek na procesory

19.3.2006, Milan Šurkala, aktualita
Prodeje notebooků se snižují, Intel eviduje podstatně méně objednávek na procesory
Prodeje notebooků v tomto roce rozhodně nelámou rekordy, spíše naopak. Vyprávět o tom může společnost Intel, jíž firmy Dell, HP, Acer a Asus snížili počet objednávek na procesory o 30-50%, což je dost vysoké číslo. Důvodem je to, že lidé...
Prodeje notebooků v tomto roce rozhodně nelámou rekordy, spíše naopak. Vyprávět o tom může společnost Intel, jíž firmy Dell, HP, Acer a Asus snížili počet objednávek na procesory o 30-50%, což je dost vysoké číslo. Důvodem je to, že lidé notebooky příliš nekupují a leží tak na skladech.



Důvodů může být samozřejmě více. Zákazníci mohou přecházet k AMD, jejíž Turiony 64 rozhodně nejsou špatné procesory. Navíc podporují 64-bitové instrukce, což sice není nutnost, ale rozhodně zamrzí, že nové procesory Intel Core Duo jimi pořád vybaveny nejsou.

Zákazníci tedy čekají na nové procesory Merom, které již 64-bitovými instrukcemi budou vybaveny, nízká spotřeba má být zachována a výkon má jít nahoru. Rovněž se čeká na slevy dvoujádrových notebooků, modely se staršími jednojádrovými procesory se prodávají vyloženě mizerně.

Mnoho lidí si dnes nechce kupovat notebook, jež nebude plně odpovídat specifikacím připravovaného operačního systému Windows Vista, jehož nároky nebudou zrovna nejnižší, zejména s novým uživatelským rozhraním Aero.

Zdroj: www.digitimes.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.