Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Prodejnost notebooků stále roste, v USA si meziročně přilepšily o 18 %

28.10.2008, Marek Štelčík, aktualita
Prodejnost notebooků stále roste, v USA si meziročně přilepšily o 18 %
Počítačový průmysl roste i přes fakt, že výrobcům se nedostává tak vysokých marží jako dříve. Popularita notebooků nadále roste a jejich prodejnost je vyšší, než u stolních počítačů. Alespoň takovéto závěry vyplývají z nového průzkumu společnosti...
Počítačový průmysl roste i přes fakt, že výrobcům se nedostává tak vysokých marží jako dříve. Popularita notebooků nadále roste a jejich prodejnost je vyšší, než u stolních počítačů. Alespoň takovéto závěry vyplývají z nového průzkumu společnosti IDC, jehož výsledky společnost zveřejnila právě dnes ve své zprávě. Za třetí čtvrtletí roku 2008 tvořila prodejnost notebooků 55,2 % počítačového průmyslu (zbytek si rozdělily servery a stolní počítače). Jen v USA bylo za toto čtvrtletí prodáno 9,5 milionů notebooků, což představuje meziroční nárůst 18 %. Navíc výrobce čeká zřejmě nejpříjemnější období a to předvánoční nákupní horečka.



Ačkoliv finanční analytici předpovídají, že letošní Vánoce budou (co se prodejů týče) nejslabší od roku 1990, elektroniku jako takovou to zasáhnout nemá. Však taky elektronika a počítače jsou na nejvyšších příčkách seznamů vánočních přání, hned za světovým mírem. Alespoň dle průzkumu společnosti CEA, která se zabývá marketingovými analýzami. Mimo jiné také tato společnost zjistila, že průměrný americký konzument utratí během Vánoc za jídlo, dárky a dekorace 1473 amerických dolarů. Na to jaká bude skutečnost ohledně prodejností počítačů a další elektroniky a jak moc se bude odchylovat od analýz a předpovědí si však musíme počkat.

Zdroj: IDC