Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Program Designed by NVIDIA pravděpodobně zanikne

12.9.2007, Jan Vítek, aktualita
Program Designed by NVIDIA pravděpodobně zanikne
Server X-bit labs přinesl zprávu, dle níž marketingový program Designed by NVIDIA bude kvůli velmi vlažnému přijetí nejspíše zrušen. Jedná se o program, kde prodávané základní desky nesly zmíněné označení a byly standardizované dle návrhu...
Server X-bit labs přinesl zprávu, dle níž marketingový program Designed by NVIDIA bude kvůli velmi vlažnému přijetí nejspíše zrušen. Jedná se o program, kde prodávané základní desky nesly zmíněné označení a byly standardizované dle návrhu NVIDIE. Nabízení referenčních designů základních desek a grafických karet bude však i dále pokračovat.



Program Designed by NVIDIA byl uveden na konci roku 2006 při příležitosti vypuštění nové čipové sady nForce 680i SLI. Hned poté začaly proudit na trh desky od různých výrobců, ale všechny byly de facto vyrobeny jedním výrobcem pod dohledem NVIDIE. Tím například firmy BFG a eVGA dostaly na trh 'své' verze daleko dříve než další renomovaní výrobci Asus, Gigabyte či Microstar, protože ti si je museli sami navrhnout a vyrobit. V dalších měsících chtěla NVIDIA svůj program rozšířit po celém spektru nabízených čipových sad a tedy i základních desek, aby prý pro své zákazníky zajistila kvalitu, nebo spíše aby Intelu ukrojila část z čipsetového trhu a byla schopna dodat své nové čipsety a desky na trh co nejdříve. To mohlo být výhodné pro firmy bez vlastních výrobních kapacit, ale velké firmy s továrnami pochopitelně nemusely být nadšeny tím, aby pouze přebíraly hotové základní desky a ty prodávaly dále, když si mohou vyrobit vlastní a kontrolovat jejich kvalitu i cenu.

Nyní se Drew Henry, viceprezident čipsetové divize firmy NVIDIA, vyjádřil, že program Designed by NVIDIA 'mátl výrobce' a firma se proto rozhodla jej zastavit. Nicméně strategie prosazování standardizovaných návrhů má i tak pokračovat, pouze bude nutné ji přehodnotit.

Zdroj: X-bit labs