Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Prohlížeč Mozilla Firefox 55 omezuje Flash a zvyšuje výkon

9.8.2017, Milan Šurkala, aktualita
Prohlížeč Mozilla Firefox 55 omezuje Flash a zvyšuje výkon
Nová verze internetového prohlížeče Mozilla Firefox přináší několik užitečných vylepšení. Rychleji startuje a je možno nastavit počet procesů, které může vytvořit. Dále omezuje spouštění Adobe Flash.
Mozilla představila novou verzi internetového prohlížeče Firefox 55. Ta dále vylepšuje výkon aplikace zejména co se týče obnovení původní relace. Změnu nejlépe dokládá Dietrich Ayala, který má 1691 otevřených panelů ve Firefoxu. Ve verzi 54 prohlížeč startoval 300 sekund a hned po startu si vzal 2 GB RAM paměti. Firefox 55 nastartoval za 15 sekund a vyžádal si jen 0,5 GB RAM.
 
Mozilla Firefox logo
 
Další novinkou je možnost nastavit výkon a počet procesů, které si Firefox může alokovat. Změny struktury nastavení pak byly přesunuty do Firefoxu 56. Uživatelské rozhraní bylo rozšířeno o možnost posunout postranní lištu a panely i doprava. Změnilo se také nastavení Adobe Flash, který bude přehrán až na vyžádání, nicméně bude možné vrátit i automatické spouštění. Stránky s nezabezpečeným připojením (http://) nebudou moci přistupovat k informacím o poloze. Jako poslední je tu jedna změna způsobující nekompatibilitu. Profily z Firefoxu 54 lze konvertovat a použít ve verzi 55, ale nelze je použít zpět ve starší verzi. Novou verzi si můžete stáhnout ze stránek Mozilly.
 
Zdroj: mozilla.cz


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.