Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
9.5.2016, Kateřina Hoferková, aktualita
Lucembursko projevilo svůj zájem o těžbu vzácných kovů z asteroidů a k tomuto účelu vyvíjí kosmickou loď. Tato loď spolu s veškerou technikou, která bude pro těžbu potřeba, musí nejdřív úspěšně projít testováním.
Aros (547) | 10.5.201617:18
Já nevím, mě tahle novinka přijde vyloženě jako vtip. Jedna ženská napíše, něco na gizmodu, druhá to opíše na engadgetu a třetí od tama na svethardware. A informace se vyloženě ­- ne že vytrácí ­- ale dokonce i vznikají.

Tak například:
"Kosmickou loď bude posouvat vpřed silný proud vody z trysek.­"

A na tohle jste paní autorko přišla jako jak? Na pohon čehokoliv potřebujete nějakou energii. Jak jako proud vody z trysek vyrábí energii? To by tam ta voda musela být nějak stlačená ­(všichni víme, jak špatně jde voda stlačit­). A hlavně na stlačení té vody byla potřeba energie... Tu se ale snažíme vyrobit, ne spotřebovat.

No tak jsem se proklikal přes ty zdroje ještě k nějakému dalšímu článku, kde je:

"These objects also contain water, which could be split into hydrogen and oxygen to make rocket fuel.­"

Což zřejmě mluví o tom, že vodík a kyslík spolu tvoří vysoce výbušnou směs. Jak by to v 30 centimetrovém vozítku fungovalo taky nevím. Jak ale vznikla ta informace o proudu vody z trysek...

Každopádně, jak chtějí na 30 centometrovém vozítku otestovat technologie na těžbu vzácných kovů mi fakt uniká.


Jinak Prospector je pěkně béčkový název. Měli to pojmenovat Červený trpaslík a konečně by se to jméno smysluplně využilo pro nějakou těžařskou loď. ­(30 cm...­) :­-D
Odpovědět0  0
Kateřina Hoferková (12) | 10.5.201617:50
Opraveno. Z vody se po rozkladu bude vyrábět speciální pohonná směs.

Nejedná se o testování obrovských zařízení pro dolování surovin. Je to o tom, že potřebují odzkoušet drobnou techniku, jako je například navigační systém.
Odpovědět0  0
1Siroko (16) | 10.5.20164:49
Jako 1. kov na svete má byt vytezeno stríbro, které je a to malokdo ví, strategická surovina. Když bych si měl vybrat, co udělat s peněžní rezervou, tak bych ji investoval do stříbra. Je to v podstatě dnes ta nejlevnější věc na světě ­(ve srovnání se svou reálnou hodnotou­) ta nejpodhodnocennější komodita na světě! Nejlepší investice za posledních 400 let. Na rozdíl od zlata, víc než polovina ročně vytěženého stříbra mizí v průmyslu ­(nejlepší vodič elektřiny, světla, nejlepší germicid­) Je po něm masivní poptávka nejen v průmyslu ­(není adekvátní náhrada za něj­) ale teď čím dál víc i u investorů ­(ví o něm jen 1 ze 100­). Jestli je pravda, ze cena zlata neporoste ­(o čemž pochybuju­), tak u stříbra to neplatí! Vloni sem viděl dokument, kde jeden investiční expert uvedl, že se jeho cena má po roce 2021 srovnat se zlatem, ­(ted je 74­-krát levnější­) do 1­-2 let má nastat stříbrný zlom ­(silver peak­). Za 15 let má být jako 1. kov na světě kompletně vytěžen a pak se jeho cena bude počítat v násobcích zlata! Michael Morris v knize ­"Co nesmíte vědět­", píše, že se radil s experty a podle nich pravá cena stříbra by měla být 100 až 500­-krát větší než je teď! Jelikož se s cenami drahých kovů manipuluje už dekády, nikdo jejich přesnou cenu nezná. Já sám v něm mám investováno už přes milion korun.
Odpovědět0  0
Pate1973 (260) | 9.5.201621:13
Pche vzdálená budoucnost a kdo ví jestli.
Já říkám možná dříve něž tušíte.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.