Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Průšvih u Applu: Apple Card se nesnese s peněženkami ani džínami

23.8.2019, Milan Šurkala, aktualita
Průšvih u Applu: Apple Card se nesnese s peněženkami ani džínami
Apple je občas společností netušených problémů. Nová kreditní karta Apple Card se totiž může poškodit při naprosto typickém a očekávaném použití. Např. při nošení v kožené peněžence nebo džínách.
Kreditní karta Apple Card vypadá být docela zajímavou platební metodou s vysokým cashbackem a několika pozitivními vlastnostmi vůči konkurenci (ale dokonalá také není). Jenže to vypadá, že má i některá překvapivá omezení, navíc při použití, které je pro kreditní kartu naprosto typické. Dá se totiž předpokládat, že ji majitel karty bude nosit v peněžence. V případě Applu bychom asi čekali koženou. Jenže materiál, ze kterého je stylová kreditka vyrobena, se s tímto materiálem nemá rád a může dojít ke změně barvy karty, která pak nebude vypadat hezky. A Apple je přeci i o designu, ostatně i na to se při uvedení hrálo.
 
Apple Card
 
Takže nechejme kartu volně v džínách. Jenže materiál karty se nesnáší i s džínovinou. A pokud ji v kapse necháte válet např. s klíčema, tak riskujete poškrábání, nicméně toto je problém i pro běžné platební karty. Apple tak doporučuje kartu nosit ve speciálním pouzdře s měkkou výstelkou a určitě ne s dalšími kartami, které ji mohou také poškrábat.
 
 
Karta má totiž matný lak a titanový základ, přičemž toto je velmi náchylná kombinace na trvalé barevné poškození. Apple tak už vydal i návod na ošetření povrchu karty, kterou má uživatel čistit mikrovláknovou utěrkou namočenou do izopropylového alkoholu. Nesmí se však používat běžné domácí čističe, stlačený vzduch, aerosolové spreje nebo další čistící prostředky. Není divu, že sociální sítě jsou už plné vtípků dělajících si z Applu legraci.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.