Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Průzkum hlásí, že o ENUM je stále větší zájem

23.11.2007, Marek Štelčík, aktualita
Průzkum hlásí, že o ENUM je stále větší zájem
V Praze se 20. listopadu konala konference IP Telephony Workshop a mimo jiné zde byla prezentace věnovaná technologii ENUM. Následovala živá diskuze a řada dotazů, což napovídá tomu, že se povědomí o tomto systému zvyšuje a že je o ENUM...
V Praze se 20. listopadu konala konference IP Telephony Workshop a mimo jiné zde byla prezentace věnovaná technologii ENUM. Následovala živá diskuze a řada dotazů, což napovídá tomu, že se povědomí o tomto systému zvyšuje a že je o ENUM stále větší zájem. Pavel Tůma, který je projektový manažer ENUM ve sdružení CZ.NIC, prezentoval výhody technologie ENUM, možnosti jejího zavedení i budoucí vliv na vývoj trhu telefonních operátorů. Přihlíželo mu přitom více než šedesát posluchačů. V současné době je tato technologie zavedena jen v několika zemích světa. Následně si dovolím citovat přímo slova Pavla Tůmy, která zněla: “Současná situace v telekomunikacích je obdobná té, která byla před několika lety na trhu internetového připojení. Ještě nedávno jsme museli platit za přenesená data, zatímco dnes platíme paušální poplatek za připojení k síti. Minutové poplatky za telefonní hovory budou také nahrazeny paušální platbou za připojení k „telefonní“ síti. ENUM je jedním z kroků, jak se k tomu přiblížit."



Dále je přesvědčen o tom, že při neustálém snižování cen za hovory a klesajícímu počtu využívaných pevných linek nemá smysl zůstávat u stávajících příjmů z telefonování, ale společnosti musejí najít nové služby a modely, jak zaujmout zákazníky. Dále pan Tůma již 7. listopadu předával zkušenosti na prvním holandském ENUM DAY v Amsterdamu. Dále upozornil na hlavní problémy při prosazování technologie v České republice. Oficiální provoz je u nás od 20.9.2006 a k dnešnímu dni je registrováno více než 3000 domén ENUM a 557600 telefonních čísel.

Zdroj TZ CZ.NIC