Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Průzkum hodnocení veletrhu Invex 2007

2.11.2007, Marek Štelčík, aktualita
Průzkum hodnocení veletrhu Invex 2007
Společnosti Sunnysoft a Factum Invenio provedly průzkum hodnocení letošního veletrhu Invex a i přes prvotné rozporuplný dojem z průzkumu vyplývá pro stánkaře dobrá zpráva. Zjednodušeně řečeno lze výsledky shrnout následovně. Tři čtvrtiny...
Společnosti Sunnysoft a Factum Invenio provedly průzkum hodnocení letošního veletrhu Invex a i přes prvotné rozporuplný dojem z průzkumu vyplývá pro stánkaře dobrá zpráva. Zjednodušeně řečeno lze výsledky shrnout následovně. Tři čtvrtiny návštěvníků letošního Invexu se zúčastnily alespoň jednoho z předchozích ročníků. Většina účastníků se přitom přiklání k názoru, že byl letošní Invex ve srovnání s předchozími ročníky na podobné úrovni, případně mírně horší. Čtyři pětiny návštěvníků a vystavovatelů však již nyní počítají se svou účastí na Invexu 2008. Dotazování probíhalo v prostorách brněnského výstaviště od 23. do 25. října 2007, výzkumu se zúčastnilo 1825 respondentů. Celkem 20 % účastníků má pocit, že letošní ročník byl vydařenější než předchozí, 29 % se přiklání k názoru, že úroveň byla podobná a polovina respondentů (51 %) považuje Invex 2007 za slabší než veletrhy, kterých se zúčastnili v minulosti. Nicméně přesto je většina návštěvníků i vystavovatelů s organizací letošního Invexu a Digitexu spokojena.



Podobně jako v předchozích letech byl mezi návštěvníky větší zájem o Invex než o druhou část veletrhu - Digitex. Jedna třetina (33 %) respondentů preferuje Invex, 28 % Digitex a pro největší skupinu návštěvníků (39 %) jsou atraktivní obě části podobně. Invex před Digitexem preferují zejména lidé starší, s vysokoškolským vzděláním a profesionálové v oblasti IT. Kromě hodnocení celkové úrovně veletrhu byli účastníci Invexu 2007 dotazováni také na aktuálně diskutovaná témata z oblasti informačních technologií. Pro úplnost jen uvedu, že vystavovatelů bylo na Invexu 2007 519 z 21 zemí a celkem se přišlo na veletrh podívat zhruba 80 000 platících návštěvníků.

Zdroj: Sunnysoft