Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

První den na Intel Developer Forum ve znamení spojení digitálního a virtuálního světa

19.8.2008, Jan Vítek, aktualita
První den na Intel Developer Forum ve znamení spojení digitálního a virtuálního světa
V těchto dnech probíhá další Intel Developer Forum, přesněji od 19. do 21. srpna. Na této akci se společnost Intel zaměřila na spojení digitálního a virtuálního světa. Diskutovalo se například o tématu “Connected Visual Computing” (CVC),...
V těchto dnech probíhá další Intel Developer Forum, přesněji od 19. do 21. srpna. Na této akci se společnost Intel zaměřila na spojení digitálního a virtuálního světa. Diskutovalo se například o tématu “Connected Visual Computing” (CVC), což je nová výzkumná iniciativa firmy.



Zde Jim Held předvedl nové uživatelské modely, s jejichž pomocí si lidé budou moci vyměňovat informace online přes intuitivní a interaktivní vizuální rozhraní. Zde se počítá se dvěma kategoriemi - Simulovaná prostředí, jako virtuální světy, online hry a 3D kino a potom Rozšířená realita, kde obrazy z reálného světa jsou zkombinovány s digitálními daty pro poskytnutí "lepšího" pohledu na svět kolem. Takové aplikace budou potřebovat inovace systémů klient/server, robustní distribuované výpočetní techniky nebo také nové nástroje pro tvorbu 3D obsahu. CVC tedy stoji u zrodu řady dalších výzkumných snah.

Andrew Chien z Intelu dále představil své téma - “Connecting the Physical and Digital Worlds: Sensing”. Název sám o sobě vše vysvětluje: výzkum se zabývá propojením fyzického a digitálního světa pomocí senzorů jako oken do reality. V zásadě se tedy jedná o konverzi analogových dat do digitální podoby. Chien představil celou řadu senzorů od mikroskopických po makroskopické, kam patřily například senzory pro sledování kmenových buněk, poranění kůže, dále kamery a akcelerometry sledující lidskou aktivitu a také senzory pro výzkum životního prostředí. Zde se tedy přímo nabízí využití pro řadu disciplín, jako ekologie či lékařství.

A nakonec Mary Smiley z Emerging Platforms Lab uvedla téma “Carry Small, Live Large: Mobile Aware Devices”. Zde je cílem vytvořit technologii, která bude pro uživatele užitečná tím, že jim umožní lépe pochopit životní situace a potřeby lidí. Zde se využívají senzory, které dokáží nasbírat velké množství dat, ale obtížná je jejich interpretace a využití. Příkladem může být Mobile Wellness Management, kterážto platforma stále monitoruje životní funkce a zaznamenává příjem potravy, aby následně navrhla optimální fitness režim.

Zdroj: TZ Intel