Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: První dojmy z Invexu
10.10.2000, Jakub Lohniský, zpráva
Co lze očekávat od Invexu 2000
Petr Nowak | 15.10.200011:52

Musím se připojit k autorovi článku. Můj subjektivní pocit z INVEXu je určité zklamání, které asi bylo způsobeno spíše přehnaným očekáváním. Uvážíme-li stav ekonomiky a určitou saturaci trhu, dal se takový INVEX čekat. Daleko horší je opakující se neschopnost pořadatelů zajistit na info stáncích možnost výtisku více nomenklatur do jediného seznamu seřazeného podle pavilonů a stánků. Při současném stavu neustále listujete několika nezávislými výpisy a hledáte, ve kterém ještě máte uveden pavilon v němž jste... Naprostou do nebe volající hrubkou je absence tištěného materiálu informujícího o tématickém zaměření pavilonů, tím spíše v situaci, kdy se cca 1/3 firem přestěhovala jinam !!! (Pavilon V G1,2 C E)
Suma sumárum: stagnaci vystavovatelů bych Invexu nevyčítal, ale zaplatit 450,- Kč a zjistit, že se na to organizátoři vys.... a usnuli na vavřínech, to není dobré. Možná příští rok již nepojedu...

Odpovědět0  0
Jakub Lohniský (JAL) | 12.10.200022:29

No, myslim si, ze nejsem zrovna moc zkostnately, jelikoz me je cerstve 18 let. Ono neznamena, ze kdyz pisu clanky, musim byt zakonite stary.

S pozdravem Jakub Lohnisky

Odpovědět0  0
Tom Drátek | 12.10.200013:37

Pane JAL,
jak s přesvědčivostí můžete tvrdit že ze 70% mládež INVEX nezajímá. Vy jste dělal nějakou anketu ?
Zvykněte si že se svět mění a tím i INVEX, a nebuďte zkostnatělý.

Odpovědět0  0
Jakub Lohniský (JAL) | 12.10.200011:05

Nedivim se, ze Invex ma tolik navstevniku. Prave ted sedim v Press Centru, ale nez jsem do PC dostal, tak jsem si pripadal jako v nejake dzungli. Hordy odpadku a lidi, ktery jezdi na Invex jen aby se dostali ze skoly. Ano, take bych zakazal vstup osobam mladsim 18 let, jelikoz 70% z nich Invex nezajima. Na velkych akcich v zahranici je vstup take od 18 (=>mensi navstevnost), ale lide co ne prijedou to opravdu zajima. Proste se smirte s tim, ze Invex nebude tim, co byval.

Odpovědět0  0
Tom Drátek | 12.10.20008:42

Proč Invex všichni odsuzují a přesto sem jezdí tolik lidí ?
Co to, je Comnet? 150 vystavovatelů a 15000 lidí, už chápu že tam může být každý jedníčka a že se (vele)trh rozrůstá. Očekávají až 200 vystavovatelů v tomto roce.

Odpovědět0  0
Tomáš Kapler | 11.10.200014:17

já osobně jsem zatím nikdy nepromeškal ani jeden Invex. Až letos. Už mi to prostě nic neříká. V dřevních dobách to bylo opravdu centrum pro kontakty. Teď (v mém případě loni) ale jsou na stáncích leda hostesky, živé osoby přímo z firmy, které by mohly zodpovědět dotazy či se kterými byste mohli navázat nějakou spolupráci je poskrovnu (čest výjimkám). Je potřeba si předtím domluvit schůzku přímo na stánku. Ale kvůli tomu nebudu trávit den v autě na zacpané dálnici a sejdu se s ním kdykoliv jindy.
Kdybych tam jel za zábavou, tak by to možná smysl mělo. Ale den mé práce stojí 2 tisíce. Navíc náklady by byly další tisícovka. A za to mi to nestojí.
Mohou za to ale sami firmy, dělají z toho cirkus. Nejhorší jsou dle mého názoru právě Paegas a Eurotel (nevím teď možná i Oskar), kteří si postaví pavilonu či mobilní tiráky proti sobě a překřikují se.
Chyba je ale hlavně na straně BVV.
Díky příšerným cenám se opravdu účastní jen některé firmy. Ale ne ty největší a nejznámější, ty tam ze zřejmých důvodů nejezdí.
Na předních světových výstavách je také zakázán vstup do 18 let (alespoň na novinářské dny). U nás je poloviční vstupné pro mladé a dětské koutky!
Vstupenky také bývají podstatně dražší, zato firmy dostávají spoustu volňásků, které dávají těm partnerům, kteří je zajímají.
Víte o tom, že je možné si koupit permici na všechny výstavy v Brně? Spousta těch homelessáků co tam v novinářských dnech sbírá cédečka je tam právě na tyhle volňásky.
Jsou také limity na decibely, aby jeden překřikoval druhého prostě není možné.
A úplně někde jinde je podpora pro vystavující - spousta sálů pro prezentace, jídelny, pakroviště atd.
To mi připomíná jednu z největších nevýhod brněnského výstaviště. Zajímalo by mě, když projektant vymyslel výstaviště pro milion lidí, tak proč nedomyslel jak se tam ti lidé dostanou. Dálnice která měla vést až k výstavišti se štěpí na malé silnice. Parkoviště stačí ani ne na 5% přijezdivších. Přitom ale je půlka výstaviště prázdná a při vhodném rozmístění by šlo parkovat v areálu.
No nic, jsem trochu mimo téma.
Stále více moji roli jedničky přebírá ComNet, na kterém jsem sehnal podstatně více kontaktů s větším úspěchem a menším otravováním. Škoda, že je tak malý, sice roste rok co rok, ale stále je na dvacetině Invexu. Bohužel i na něj se teď cpou mobilní operátoři a to se stejně debilní propagací. Doufám, že ComNet porazí v blízké době Invex a že se jej podaří ukočírovat aby nedopadl jako on.

Odpovědět0  0
Gaschpeak | 11.10.200012:36

Souhlasím s autorem, byl jsem včera v Brně také a Invex je rok od roku horší. Co se týče stánku Světa hardware, měli na stánku moc sympatickou a pěknou dívku, která tam byla asi nejen proto, že byla hezká (což bylo u některých stánků zcela určitě nejdůležitější faktorem výběru), ale zřejmě také proto, že se v tom všem orientuje. Neříkám, že to byl jediný stánek, kde jsem se s kombinací krásy a inteligence setkal, ale těm ostatním se v tomto auditoriu věnovat nebudu. Toť vše

Odpovědět0  0
Tom Drátek | 11.10.200011:39

Zajimalo by mě, jestli existuje nějaký novinář který napsal že ho INVEX nezklamal ??
Jak si asi novináři,(autor) INVEX představují, aby o něm mohli psát kladně ?!
Autorův článek mi připadá úplně o ničem.
Jeho cesta na INVEX, akreditace, koho potkal (Eurotel, Radiomobil, Oskar) a samoždřejmě SHW (trošku malý okruh) a jeho jakási úvaha o smyslu INVEXU.

Odpovědět0  0
joscer | 11.10.20006:52

Těžko, přetěžko soudit názor člověka, který si říka INVEXfand, když ani neví, že zklamal se píše se "z" na začátku (a ne sklamal). Jinak víceméně souhlasím s názorem autora původního článku. Navštívil jsem Invex v úterý a připadal jsem si (alespoň na venkovních prostranstvích) jako na pouti. Kdejaký vyvolávač a hudba na plný výkon. I lidí se mi zdá nějak ubylo (přibylo asi ale těch co Vám nutí nějaký prospekt). Ale nejvíce mne dorazilo, když nám v pavilonu A1 nabízel hostesák červené svařené víno za 49,- Kč a to za necelé dvě deci. Jinak ale jde-li člověk na Invex za určitým cílem (např. na jednání s partnery) je to dobrá příležitost podívat se i na vývoj v ostatních sférách.

Odpovědět0  0
INVEX fand | 10.10.200015:49

Prosím vás raději již na INVEX nejezděte ať nepíšete takové kraviny. Člověk, který si ani nezjistí dopředu, kde se co nachází?! A říci po prvním dnu, že vás INVEX sklamal? To může jen novinářský žvatlal, kterých je v našich redakcích tolik, že by s nimi bylo možno zatápět a nespouštět TEMELÍN.

Váš nespoutaně oddaný INVEXfand

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.