Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

První fotografie šasi nových MacBooků, jež mají využít NVIDIA MCP79

13.10.2008, Jan Vítek, aktualita
První fotografie šasi nových MacBooků, jež mají využít NVIDIA MCP79
Zatímco poslední zpráva o potenciálně vadných GPU u notebooků Apple pro NVIDII příliš příznivá nebyla, tato již bezpochyby je. Zvěsti o tom, že Apple hodlá u nových modelů MacBooků s procesory Intel využít platformu NVIDIE, konkrétně novou...
Zatímco poslední zpráva o potenciálně vadných GPU u notebooků Apple pro NVIDII příliš příznivá nebyla, tato již bezpochyby je. Zvěsti o tom, že Apple hodlá u nových modelů MacBooků s procesory Intel využít platformu NVIDIE, konkrétně novou MCP79, se nejspíše zakládají na pravdě.



To alespoň dle Ryana Shrouta z PC Perspective, který říká, že to je pro Apple výhodné hned ze několika důvodů. Jednak je MCP79 jednočipové řešení namísto tradiční sady Northbridge + Southbridge, což šetří místo na základní desce, dále je zde přítomno integrované GPU GeForce 9300/9400 s lepšími vlastnostmi, než mají Intel IGP řad 3100 a 4500. A potom je zde podpora technologie HybridSLI, díky níž uživatel v případě přítomnosti samostatné grafické karty bude moci ve 2D režimu šetřit baterii a v 3D režimu zase dostane potřebný výkon. MCP79 jinak podporuje FSB 1066, paměti DDR2 i DDR3, PCI Express 2.0 a výstup HDMI. V táboře příznivců Apple byla tato zpráva z jednoho pohledu přivítána, ale samozřejmě se také daly očekávat námitky spojené právě s potížemi mobilních GPU NVIDIA.



Dále se objevily na serveru MacX.cn také nové obrázky spodní části šasi pro notebooky MacBook ve velikostech 13" a 15". O ní se již dříve ríkalo, že bude vyrobena z jednoho kusu hliníku, jenž jí zajistí dobrou pevnost i nízkou hmotnost.



Z obrázků lze vyčíst jistou podobnost klávesnice s klávesnicí MacBook Air, přítomnost velkého touchpadu a také tenký profil se slotovou mechanikou pravé straně. Většina portů má být pak umístěna přímo na druhé straně.

Zdroj: DailyTech, TG Daily