Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

První funkce z Windows 8 odhaleny

1.7.2010, Jakub Doležal, aktualita
První funkce z Windows 8 odhaleny
Microsoft v současné době pilně pracuje na nových Windows a internetem již kolují první informace o nových technologiích a funkcích, které se v další generaci tohoto operačního systému objeví. Většina informací samozřejmě nepochází přímo...
Microsoft v současné době pilně pracuje na nových Windows a internetem již kolují první informace o nových technologiích a funkcích, které se v další generaci tohoto operačního systému objeví. Většina informací samozřejmě nepochází přímo od PR z Redmondu, a tak je třeba brát následující řádky s rezervou.



Microsoft je v posledních letech často kritizován za málo invence a pouhé omlazování starších produktů. Nyní se této nálepky snaží zbavit, a pokud jsou uniklé informace pravdivé, máme se rozhodně na co těšit. Konečně se totiž dočkáme opravdu svižného pracovního prostředí.

Asi největším problémem všech verzí Windows je velmi pomalé načítání, ačkoliv se u nových Windows 7 podařilo tento čas výrazně zkrátit, stále musí uživatel čekat alespoň půl minuty. Podobně je na tom i uspávání do RAM, či hibernace na pevný disk. U nových Windows 8 se však situace zcela změní a počítač bude připraven k práci prakticky ihned po zapnutí počítače.


Apple udává současné trendy a ostatní se musejí přizpůsobit

Samozřejmě se Microsoftu nepodařilo zázračně urychlit běh všech aplikací, spíše budou při startu přednostně spuštěny aplikace pro mail, či surfování na internetu a zbytek aplikací se bude postupně načítat v pozadí. Dalším krokem bude zjednodušení celého systému a větší kooperace s výrobci hardware, tak aby Windows 8 nabídly velmi rychlou odezvu za každé situace.

Vývojové centrum v Redmondu se také stále častěji inspiruje u úspěšnější společnosti Apple a v plánech narazíme na certifikované sestavy, či vlastní obchod s aplikacemi, které před schválením projdou kontrolou kompatibility. V budoucnu je tedy možné očekávat, že se z platformy Windows stane dvojče Mac OS X.


"iMac" v podání Microsoftu

Microsoft nezapomíná ani na nejnovější technologie a další generaci svého operačního systému nabídne plnou podporu Bluetooth 3.0 a USB 3.0. Implementovány budou také stále populárnější programy pracující s webkamerou. Pokud se tedy vzdálíte od svého notebooku, systém automaticky zamkne systém a po delší nečinnosti se sám uspí. V případě vašeho návratu by mělo dojít ke spuštění, rozpoznání tváře a přihlášení zpět na pracovní plochu.

Windows 8 by měly dorazit již v příštím roce v roli betaverze a finální verze produktu je plánována na rok 2012. Zcela jistě tak Microsoft znovu zamotá hlavu velké části uživatelů, kteří se teprve v příštím roce chystali přejít na Windows 7.

Zdroj: xbitlabs, thevarguy