Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

První obrázky z 3DMark Vantage na světě - upraveno

27.12.2007, Jan Vítek, aktualita
První obrázky z 3DMark Vantage na světě - upraveno
Chiphell ukázal světu první obrázky z připravovaného benchmarku 3DMark Vantage, z nějž již dříve kolovaly jiné screenshoty, jež se však ukázaly jako podvrhy. Nový 3DMark se tedy nemá označovat číslovkou podle roku, ale stejně jako nový PCMark...
Chiphell ukázal světu první obrázky z připravovaného benchmarku 3DMark Vantage, z nějž již dříve kolovaly jiné screenshoty, jež se však ukázaly jako podvrhy. Nový 3DMark se tedy nemá označovat číslovkou podle roku, ale stejně jako nový PCMark bude mít jméno Vantage (synonymum slova advantage). S předchozími verzemi jej také nemá spojovat ani nic jiného; půjde tedy o kompletně nový benchmark a herní testy se budou jmenovat Jane Nash a New Calico.



3DMark Vantage má schramstnout 660 MB na pevném disku, alespoň v testovaném Build 23, jenž byl zkoušen na kartách Radeon HD 3850 512 MB v CrossFire režimu. Zatím screenshoty ukazují ještě nedodělané prostředí a modely, což je vidět na první pohled.


- sponzorem je evidentně také společnost Sapphire -

Usuzovalo se také, že druhý herní test, New Calico, bude zkoušet schopnosti karet v DirectX 10.1, protože grafická karta NVIDIA GeForce 8800 GTX jej nedokázala rozběhnout, zatímco Radeony ano. Avšak dle vyjádření Futuremarku nebude nový 3DMark toto rozhraní vůbec podporovat. Benchmark má ve finální podobě vyjít v průběhu následujícího února, kdy tedy nastane další honba za 3DMark bodíky.

Zdroj: Fudzilla, Radeon X blog, Chiphell