Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

První tablet PC od společnosti Asus spatřen

6.8.2007, Marek Štelčík, aktualita
První tablet PC od společnosti Asus spatřen
V Japonsku unikly na webové stránky obrázky chystaného tabletu PC společnosti Asus, která chce vstoupit také na trh s tablet PC a navázat tak na úspěchy svých notebooků. Modelové číslo nového tablet PC je R1E a uživatelům nabídne 13,3“ displej,...
V Japonsku unikly na webové stránky obrázky chystaného tabletu PC společnosti Asus, která chce vstoupit také na trh s tablet PC a navázat tak na úspěchy svých notebooků. Modelové číslo nového tablet PC je R1E a uživatelům nabídne 13,3“ displej, který můžete libovolně natáčet. Platformou novinky bude Santa Rosa a ačkoliv notebook nenabídne nic revolučně nového, tak nebude chybět široké vybavení typu čtečka paměťových karet, snímač otisků prstů v LCD krytu, ExpressCard slot, gigabitový ethernet, Intel HD Audio, tři USB 2.0 porty, Wi-Fi adaptér a TV-výstup.





Očekávaná konfigurace tabletu R1E je potom Intel Core 2 Duo procesor T7100, T7300 či T7500 a čipová sada Intel Mobile GM965 Express. Grafické operace bude obstarávat jádro Intel GMA X3100 s podporou DirectX 10 a novinku můžete osadit až 4GB operační paměti DDR2 s 667MHz frekvencí. Uvnitř naleznete 100GB Serial ATA pevný disk s 5400 otáčkami za minutu a 8x rychlostní DVD vypalovačku.


Samotný dotykový displej bude mít rozlišení 1280 x 800 pixelů. Hmotnost tohoto tablet PC bude 1,98kg a rozměry 317 x 232 x 35mm. Dodáván bude operační systém Windows Vista. O ceně ani datu vypuštění se stále nic bližšího neví, na potvrzení parametrů si taktéž musíme počkat na oficiální představení.

Zdroj: Laptoplogic