Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

První zprávy o MS Internet Exploreru 8

3.5.2007, Milan Šurkala, aktualita
První zprávy o MS Internet Exploreru 8
Společnost Microsoft vypustila do světa několik prvních informací o připravovaném internetovém prohlížeči Internet Explorer 8. Samozřejmě většinu zlepšení lze právem očekávat, například vylepšenou podporu RSS, CSS a AJAX. Mimo to přibude...
Společnost Microsoft vypustila do světa několik prvních informací o připravovaném internetovém prohlížeči Internet Explorer 8. Samozřejmě většinu zlepšení lze právem očekávat, například vylepšenou podporu RSS, CSS a AJAX.



Mimo to přibude podpora mikroformátu, malých značek v HTML kódu, které mají za úkol vytvářet tzv. sémantický web. Pod tímto pojmem se skrývá internetový obsah, jemuž rozumí nejen člověk, ale i počítač, pro který jsou normální věty jen shluk písmen a nikoli žádná informace. Hodně zjednodušeně řečeno, v HTML kódu jsou značky říkající, co má které slovo za praktický význam. Více např. na www.wikipedia.org.

Protože IE6 tu s námi bylo dlouhé roky bez náhrady a tlak na vývoj IE7 začal až s příchodem a výrazným úspěchem alternativních prohlížečů (zejména Firefoxu), nechce Microsoft udělat stejnou chybu. Internet Explorer 8 by se tedy mohl objevit asi za rok až rok a půl. Do té doby se však neplánují žádné další verze IE7 (např. IE7.1 nebo IE7.5), samozřejmě budou probíhat bezpečnostní a chybové aktualizace.

Zdroj: www.arstechnica.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.