Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PSP GO: staré hry na UMD nepůjdou přesunout

29.9.2009, Jakub Doležal, aktualita
PSP GO: staré hry na UMD nepůjdou přesunout
Společnost Sony vypustí co nevidět na trh novou konzoli PSP GO. U současných PSP konzolí se hry kupují na UMD médiích, avšak u nové generace je způsob nakupování vyřešen zcela jinak. Japonští inženýři vsadili u PSP GO na distribuci her přes...
Společnost Sony vypustí co nevidět na trh novou konzoli PSP GO. U současných PSP konzolí se hry kupují na UMD médiích, avšak u nové generace je způsob nakupování vyřešen zcela jinak.



Japonští inženýři vsadili u PSP GO na distribuci her přes internet. Každá konzole je vybavena vnitřní pamětí 16 GB a možností připojení na internet skrze Wi-Fi. Uživatel se tak připojí na internetový obchod Sony, vybere požadovanou hru, zakoupí a stáhne do paměti přístroje. Toto řešení je v dnešní době velmi elegantní a přináší řadu výhod: odpadá nutnost skladovat doma média s hrami, sníží se cena her, pro hru není třeba jezdit přes půl města a jistě se nestane, že se vyprodají objednané kusy. Zkrátka pro uživatele to přináší velký komfort, avšak co mají dělat majitelé současných PSP konzolí se všemi zakoupenými hrami?

Sony hledalo na odpověď na tuto otázku poměrně dlouho, vyzkoušelo několik způsobů, ale žádný z nich nebyl dostatečně bezproblémový, aby mohl být nasazen. Technici naráželi jak na technické problémy, tak i na licenční. Dle nepotvrzených zpráv je zatím v plánu alespoň malá „náplast“ v podobě možnosti stáhnout 3 tituly ze 17 nabídnutých na internetovém obchodě.

Redaktoři Fudzilly také oslovili několik prodejců herních konzolí, kteří se domnívají, že zmíněná nemožnost přenosu her na PSP GO odradí mnoho skalních fanoušků současného Playstation Portable. V Sony jsou si toho také nejspíš vědomi a tak budou i nadále vydávat hry i na UMD médiích, záleží však jak dlouho by podpora trvala. Majitelům PSP tak nezbývá než doufat, že verdikt Sony ještě není finální a dále hledá cestu, jak hry přesunout.

Zdroj: Fudzilla.com