Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Qimonda jako první začne s dodáváním vzorků DDR3 SO-DIMM pamětí

30.6.2006, Milan Šurkala, aktualita
Qimonda jako první začne s dodáváním vzorků DDR3 SO-DIMM pamětí
Paměti DDR2 se na trhu řádně uchytily, jsou standardem pro procesory Intel a dnes i pro procesory AMD (Socket AM2). Přesto se už nějakou dobu vyvíjí jejich nástupci, DDR3 paměti. Elpida dodává vzorky DDR3 pamětí již od listopadu minulého...
Paměti DDR2 se na trhu řádně uchytily, jsou standardem pro procesory Intel a dnes i pro procesory AMD (Socket AM2). Přesto se už nějakou dobu vyvíjí jejich nástupci, DDR3 paměti. Elpida dodává vzorky DDR3 pamětí již od listopadu minulého roku, Nanya je hodlá dodávat zanedlouho, oficiální plán zněl v polovině tohoto roku.



Qimonda (vznikla rozdělením Infineonu) tak bude DDR3 paměti dodávat jako třetí, ale bude první firmou, která bude dodávat DDR3 SO-DIMM moduly do notebooků. Prvními vzorky budou 512MB moduly DDR3-800 a DDR3-1067.

Mobilní počítače jistě využijí nižší napětí 1,5V (DDR2 potřebují 1,8V). To se projeví na trochu delší výdrži baterie. První platformy pro DDR3 paměti pro procesory Intel by se měly objevit v polovině příštího roku. Očekává se, že nejpomalejšími moduly budou DDR3-800, frekvence má růst až do DDR3-1333 v roce 2009. Společnost očekává, že v roce 2008 budou DDR3 paměti tvořit 30% produkce, v roce 2009 pak už budou hlavním produktem.

Zdroj: www.tgdaily.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.