Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

QNAP a nové jednodiskové a dvoudiskové NAS s rozhraním iSCSI

24.3.2009, Jan Vítek, aktualita
QNAP a nové jednodiskové a dvoudiskové NAS s rozhraním iSCSI
Společnost QNAP se v tiskové zprávě pochlubila, že má jako první na světě v nabídce jednodiskové a dvoudiskové zařízení NAS (Network-Attached Storage) s rozhraním iSCSI (Internet Small Computer System Interface). Zařízení dostala označení...
Společnost QNAP se v tiskové zprávě pochlubila, že má jako první na světě v nabídce jednodiskové a dvoudiskové zařízení NAS (Network-Attached Storage) s rozhraním iSCSI (Internet Small Computer System Interface). Zařízení dostala označení TS-119 a TS-219 Turbo NAS a jsou určena do domácností, SOHO nebo SMB (domácí kanceláře a malé podniky).



Mozkem systémů je 1,2 GHz procesor a 512 MB DDR2 RAM. iSCSI zde podporuje až 8 zařízení a pak u dvoudiskového modelu uplatníme rovněž funkce Online RAID Capacity Expansion a Online RAID Level Migration.



Oba nabízí dále blokování IP v závislosti na zvolené politice, plánování zapnutí a vypnutí boxu, podporu dvou IP kamer, UPnP/ DLNA media server, mailový server a potom kromě jiného i stahování z BT/FTP/HTTP a eMule.

Maximální kapacita záleží pouze na tom, jaké disky použijete, takže v dnešní době jde až o 2 / 4 TB v závislosti na modelu. Navíc je možné díky eSATA a USB úložný prostor rozšířit o další kapacitu. Chlazení je u TS-119 pasivní, spotřeba samotného boxu pod 13 W, existuje zde možnost hot-swapu a betaverze firmware 3.0 přináší také webové rozhraní AJAX (podobné jako CoverFlow)

Zdroj: TZ QNAP